Görgü tanğının silayolu coma' a aktardığı bilgilere göre : 

 " Kapıkule sınır kapısında Bulgaristan memurlarının işleri her zaman olduğu gibi yavaş yapmalarından dolayı çoğu gurbetçi sıkılarak tepki amaçlı kornalara bastı olay bu şekilde başladı. Bu tepkiye Belçikalı gurbetçi ailede katıldı. Yan tarafta bulunan sivil biri bu aileye hakaret ve küfür etti. Baba bu söylemlere karşılık tepki verince, sivil kişi kendisinin polis olduğunu söyledi. Baba hakarete tepkisiz kalmadığı için karışıklık yaşandı.

 

Anne Baygınlık Geçirdi.

Şahit olduklarını anlatmaya devam eden görgü tanığı : Diğer polislerinde olaya müdahele etmesiyle " yaklaşık 25-30 polis memuru " aracı çembere aldı. Araç içerisinde bulunan kadına kısa boylu bir polisin yumruk attığını ve kadının bayıldığını aktaran görgü tanığı daha sonra polisin araçta bulunan 14-15 yaşlarında ki çocuklara bile şiddet uyguladıklarını aktardı.

 

" Olay hemen yanıbaşımda olduğu için duyarsız kalamadım ve polislere yaptıklarının yanlış olduğunu söylerken bir yandan aşırı sinirli olan polis memurlarını zapdetmeye çalıştım ve polis amirine " sivil polisin aileye hakaret ve küfür ettiği ailenin bir suçunun olmadığını " ilettim fakat bu dikkate alınmadı. Belçikalı aileyi memurlar tam 3 yerde şiddet uyguladılar en sonunda araçlarını bağlayarak yaka paça  gözaltın aldılar " diye belirtti.

 

Bu yaşanankarın kendini ve araç içerisinde bulunan çocuklarını bile olumsuz etkilediğini aktaran görgü tanığı " günlerce yol kat edip sılayoluna çıkıyor çileli bir yolculuktan sonra ülkemize geliyoruz fakat dönüşte hüzünlü bir yolculuğa başlarken Türk polisinin bir aileye bu şekilde müdahele etmiş olması kesinlikle kabul edilemez olduğunu Türk Polisi denilince merhamet, yardım severlik, güleryüzlülük akla geliyor fakat bu yaşan hadise beni şoka uğrattı ve gerekirse bu konuda aile lehine şahitlik yapabileceğini aktararak sözlerine son verdi.