Türkiye'ye izninizi tamamladıktan sonra geri dönüşe geçmeden önce plaka cezalarını mutlaka sorunuz.

Son yıllarda olduğu gibi Türkiye'den ayrılırken plaka cezaları kontrol ediliyor. Plakanızda ceza varsa cezayı ödemeden Türkiye'den ayrılamazsınız.

Geçmiş döneme ait veya araç başkasına kayıtlıyken ödenmemiş cezalarınız varsa bunu ödemeniz gerekecektir. Cezalar ve gecikme ücretleri de eklenince bu miktar önemli miktarlara ulaşabiliyor. Araç plaka ceza sorgulama işleminizi Türkiye İnteraktif Vergi Dairesi https://ivd.gib.gov.tr ​​internet sitesindeki Yabancı Plakalı Araç Ödemeleri bölümünden öğrenebilirsiniz. Karayolu ve köprü cezalarına ilişkin bilgiye www.webihlaltakip.kgm.gov.tr ​​adresinden veya e-Devlet Bilgilendirmesinden ulaşabilirsiniz.

Trafik kurallarına mutlaka uyun.

Türkiye'nin her noktasına otoyol veya bölünmüş devlet karayolları ile kısa sürede ulaşabilirsiniz. Ancak kontrol önlemleri de önemli ölçüde arttı. Sabit ve mobil radarların yanı sıra hız koridoru uygulamaları, gişeler arası mesafe ve zaman kontrolü de yapılıyor. Hız sınırlarına uyun. Emniyet kemerinizi bağlayın. Sevdiklerinizi, kendinizi veya başkalarını tehlikeye atmayın. Geç olabilir ama çok geç değil. Yoldaki gecikmeler unutuldu ama acılar unutulmadı.

Haber: Silayolu.com / Edirne / Sezai Koç