Hazırlık aşaması 5 yıl süren 25 ülkenin yanı sıra Nato’nun katılımıyla Nato kurulduğundan beri en büyük hava kuvvetleri tatbikatı “Air Defender 2023” pazartesi günü Almanya’da başladı.
Alman Ordusu’nun verdiği bilgilere göre yaklaşık 10.000 asker ve 250 uçak katılacak. Bu uçaklardan 70’i Almanya’ya ait. Türkiye’den üç F-16’nın katıldığı tatbikatın 25 Haziran’da bitmesi planlanıyor
Tatbikat, Kuzey Almanya ve Kuzey Denizi bölümleri, Doğu Almanya ve Baltık Denizi bölümlerinin yanı sıra güneybatı Almanya bölümlerinde gerçekleştirilicek.
Tatbikat dolayısı ile bu bölgelerde havayolunda bazı ucuşlarda rötar veya iptal gerçekleşebileceği ön görülüyor. Ucuş gercekleştirecek kişilerin ucuş öncesi güncel bilgileri bilet acentaları ve havalimanlarından kontrol etmeleri gerekebilir.
Foto: NTV
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
25994 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
24355 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
20444 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
19175 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
18095 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.