Avrupa’dan ve Türkiye’den 15 araç ve 30 kişi ile yola çıkan ekip dört hafta süreyle toplamda 12.500 kilometre yol yaparak İpek Yolu Rallisini tamamladı.

TÜRKSOY tarafından organize edilen ve TC Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen İpek Yolu Rallisine Almanya, İtalya, Polonya ve Türkiye’den 15 araç ve 30 kişi katıldı. 

Ralli ile ilgili Baden-Württemberg eyaletinde sigortacılık yapan iş insanı Burhan Uzun, Kilim Gazetesine yaptığı açıklama: “Türksoy tarafından organize edilen İpek Yolu Rallisine, Silk Road Rally sayfamız üzerinden bize ulaşan Almanya, İtalya, Polonya ve Türkiye’den 15 araç ve 30 kişi ile katıldık. Dört hafta süren yolculuğumuzda toplamda 12.500 kilometre yol gittik. Rallinin özelliği gereği, herkes kendi satın aldığı araç ile yola çıktı ve varış noktasında araçlarını TÜRKSOY’a hibe etti. TC Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen İpek Yolu Rallisine Almanya’dan başladık, Avrupa ülkelerini geçtikten sonra Türkiye üzerinden İran’a geçiş yaptık. İran’ı duyduğumuzdan ve düşündüğümüzden çok daha iyi bulduk. Ambargonun olumsuz etkileri ülke genelinde hissediliyor ama genel olarak cana yakın insanlarla karşılaştık. İranlılar’ın yardımsever ve Türkler’e karşı sıcakkanlı olduklarını gördük. Halk bizi görünce sevindi, rahat gezebildik. İran’da üst düzey güzel karşılandık. Akşam davetleri ve gün içindeki geziler ile İran’da güzel vakit geçirdik. Ardından Türkmenistan’a geçtik. İran-Türkmenistan Sınır Kapısı öğlen 3.30’da, Türkmenistan-Özbekistan Sınır Kapısı da akşam 7.30’da kapanıyor ve bazen insanlar günlerce sınır kapısında bekleyebiliyor. Türkmenistan gezimizden sonra Özbekistan’a ulaşarak araçları TÜRKSOY’a hibe ettik diye aktardı.

Kaynak ve Fotoğraf: Kilim Gazetesi