Hollanda'dan sıla yolu üzerinden bir arkadaşı ile Türkiye'ye tatile giden gurbetçi,dönüş yolunda Sırbistan'da otomobilinin içerisinde silah bulunduğunu duyunca şoka uğradı.

Olay, Cuma sabah 6.00 sularında  Sırbistan sınır kapısında yaşandı. Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren arkadaşların içerisinde bulunduğu araç, dönüş yolunda Sırbistan sınır kapısı yetkilileri tarafından detaylı aramaya tabi tutuldu. Araç içerisinde yapılan aramada bir adet silah ve bir çok sayıda mermi bulunduğu iddia edildi.

Yaşadıkları olayı Silayolu.com'a anlatan şahıs iddiasında : "Sırbistan'a geldiğimizde arabamızı detaylı aramaya tabi tuttular ve araçta kimin ve nasıl koyduğunu bilmediğimiz bir silah ve birçok mermi bulduklarını söylediler. Kendimizden emin olduğumuz için yetkililere bu durumun kesinlikle bizimle bir ilgisi olmadığını, silah üzerinde parmak izi ve balistik incelemeye tabi tutulabileceğini söyledik. Gümrük görevlilerinin kendilerine konun kapanması için para talep ettiğini ve bu şekilde konunun kapanabileceğini söylediğini bu teklifi kesinlikle kabul etmediklerini" iddia etti.

Cuma günününden beridir gözaltında tutulan aile,devlet yetkililerinden konuya müdahil olmaları talebinde bulunuyor.

 

Haber ve Fotoğraf : Silayolu.com

15.09.2023 Tarihinde güncellenmiştir.

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.