Fransız yetkililer yetkililer peş peşe uyardı: “En zor günlerden biri olacak.” Fransa’da büyük tartışma yaratan emeklilik reformu, yarın ülke genelinde hayatı durma noktasına getirecek. Önerildiği günden bu yana büyük protesto gösterilerine neden olan tasarıya karşı milyonlar sokağa dökülecek. Ülkede ulaşım, enerji, sağlık ve eğitim başta olmak üzere sektörlerin tamamına yakınının greve katılacak olması nedeniyle hayat durma noktasına gelecek.

“En zor günlerden biri olacak”

Ülkenin resmi demir yolu işletmesi SNCF, özellikle tren seferlerinde büyük aksaklık yaşanacağı, bazı bölgelere gün içinde ulaşımın tamamen duracağı uyarısında bulundu. Ülkenin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi AirFrance da acil durumlar hesaba katılmazsa her 10 uçuştan 2’sinin iptal edildiğini duyurdu. 

1,5 milyona yakın kişinin greve katılacak

Başkent Paris başta olmak üzere ülke genelinde 1,5 milyona yakın kişinin greve katılması öngörülürken sendikalar, sayının daha da fazla olacağını belirtti. Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Clement Beaune, yaptığı açıklamada, grevlerin özellikle ulaşım sektörüne olumsuz etkisini azaltmak için uzaktan çalışma çağrısında bulundu. Beaune, “Uzaktan çalışamayanlar için gerçek bir meşakkat olacaktır. Daha önce de söyledim, ulaşıma güvenenler büyük zorluk yaşayacak. Geçirebileceğimiz en zor günlerden biri olacak.” dedi.

Kaynak: artı33.com