Avrupa Sabah´ı n haberine göre; Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron öncülüğünde, İslam’ın hedefe konulduğu Fransa’da Müslümanlar arasında endişe artıyor. Dünyanın dört bir yanından çok sayıda aktivist, Macron’un Müslümanlara karşı topyekûn savaş açmasını sert bir şekilde eleştirerek Müslümanların can güvenliğini tehlikeye attığını dile getiriyor. Paris’te 16 Ekim’de Samuel Paty isimli öğretmenin, öğrencilerine Hz. Muhammed karikatürü gösterdikten sonra şüpheli bir şekilde öldürülmesinin ardından polisin Müslümanlara yönelik baskıları sürüyor. Cinayetle ilgili gözaltına alınan 7 kişiden ikisinin 14 ve 15 yaşlarında olduğu belirtildi ve çocuklar hakkında “terör ve cinayete yardım, suç ortaklığından” soruşturma açılacağı duyuruldu. İki çocuğun para karşılığında katile, öğretmeni gösterdiği açıklandı.
TÜRKLERE POLİS ŞİDDETİ
Fransa’da polisin camilere yaptığı baskınların yanı sıra, yabancı kökenli vatandaşlara yönelik şiddet de artıyor. Charleville Meziers semtinde yaşayan Hatice Bayezıt ve Sevim Kocatürk isimli iki Türk genç kız da trafik kontrolü sırasında polis şiddetine maruz kaldı.
Haber, Foto; Sabah Avrupa, https://www.sabah.com.tr/dunya/2020/10/23/fransada-muslumanlar-korku-icinde
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
29685 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
27600 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
23513 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
21778 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
20911 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.