
ALMANYA’nın Herford kenti Belediye Başkanı Tim Kaehler, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) ait Bielefelder caddesindeki camiye haftada bir kez dışarıdan ezan okunmasına verdiği izin nedeniyle İslam karşıtlarının hedefi haline geldi. Herford kentinde cuma namazı önce okunan ezandan rahatsız olan bir kişi, ezan okunduğu sırada tencere çalarak, ezanı protesto etti. Yetkililer, ismi açıklanmayan kişinin son haftalarda ezanı sürekli protesto ettiğini, önceki gün de ezana saatler kala tenceresini alarak, ezanı protesto etmek için camide beklediğini ifade etti. Ezan okunurken tencere çalarak ezan sesini bastırmaya çalışan protestocuya polis müdahale etti. İsmi açıklamayan kişi, “Bireylerin inanç özgürlüğünün aşağılanması suçu” kapsamında tutukladığı bildirildi.
‘BU ŞEKİLDE BİR PROTESTOYU BENİMSEMİYORUZ’
Herford Belediye Başkanı Tim Kaehler de yaptığı açıklamada, “Bu şekilde bir protestoyu benimsemiyoruz. Herkesin inancına saygı duyulması esas görevimiz olmalı” diye konuştu. Öte yandan ezanın haftada bir gün dışarıda okunmasına izin verilen uygulama, koronavirüs sebebiyle etkilenenlerin moralini yükselmek için mart ayında yürürlüğe koyulmuştu.
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
27185 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
25378 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
21374 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
19980 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
18896 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.