Milyonlarca gurbetçi vatandaşın sabırsızlıkla beklediği düzenlemelerin birinde sona yaklaşıldı. 

2023 yılı genel seçimlerinde yurt dışında yaşayan milyonlarca gurbetçi vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren ve Ak Parti'nin Türkiye'de bulunan " Yabancı Plakalı Araçlar " ile ilgili düzenleme yapılacağına dair bir vaadi emekli vatandaşlarımız için hayata geçiriliyor.

Hali hazırda yurt dışında ikâmeti olan ve 185 gün yurt dışında yerleşik olma şartlarını beraberinde yerine getiren T.C. vatandaşları ve Mavi Kart sahibi yabancı vatandaşlar, yabancı plakalı araçlarını Türkiye'de maksimum 2 yıl (730 gün) bırakabiliyorlar. Yeni düzenleme ile bu süre 2+2 yıla (bin 460 gün) çıkarılıyor.

Daha önce sosyal medya hesaplarımızdan ön bilgisini verdiğimiz özellikle yurt dışında yaşayan Avrupalı Türk'leri yakından ilgilendirinen yeni bir düzenlemeyi ve konunun detaylarını siz değerli Editörümüz İbrahim Yırtmaz'ın edindiği bilgiye göre: " Aralık Ay'ında yeni düzenleme ile yurt dışından emekli olmuş T.C. vatandaşı ve mavi kart sahibi yabancı vatandaşlar, yurt dışı ikâmeti ve son bir yılda toplamda yurt dışında 185 bulunma şartını yerine getirdikleri  yabancı plakalı araçlarnı Türkiye'de 2+2 yıl " bırakabilecekler.

 

Tercüme Edilmiş Emeklilik Belgesi Gerekli

Bu hizmetten faydalanmak isteyen yurt dışından emekli olan vatandaşların yapması gereken, Türkiye'de bulunan araçlarının 730 günlük süresi dolmadan yurt dışından emekli olduklarına dair noter veya konsoloslok onaylı Türkçeye tercüme ettirdikleri emeklilik belgesi ile gümrük müdürlüklerine baş vurmaları gerekmektedir.

Bu sevindirici haberin detaylarını, kafalarda kalan " araç muayenesi nasıl olacak ? "  gibi benzeri soruların cevabını ve gurbetçi vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği " 185 gün şartının 30 güne düşürülmesi ve Türkiye'den emekli olan vatandaşlarımızın yurt dışında sınırsız çalışabilmelerine olanak sağlayan" yeni düzenlemelerin hayata geçirileceğine dair bilgileri önümüzdeki günlerde siz değerli okuyucularımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak ve Fotoğraf: Silayolu.com

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.