Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları ülkede tatil yapmak için Kapıkuleden Türkiye'ye girmeye başladı. Edirne gümrük kapılarında yaz sezonu hazırlıkları tamamlandı...

Edirne Valisi Yunus Sezer, gümrük kapılarına ilave personel görevlendirildiğini söyledi. Her yıl haziran ayının ilk günlerinde başlayan tatillerini Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının memleketlerinde geçirmek üzere gelişi öncesinde Edirne'deki gümrüklerde hazırlıklar yapılıyordu.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye'ye gelişlerinin yavaş yavaş başladığını belirterek, Kapıkule sınır kapısı başta olmak üzere diğer sınır kapılarında da ek tedbirlerin uygulamaya konulduğunu kaydetti. Sezer, sınır kapılarında sorunsuz geçiş sağlanması için ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti:
"Artık yavaş yavaş göçmenlerimiz ülkeye gelmeye başladı. Bu kapsamda hem Kapıkule'dan hem de diğer kapılarımızdan yabancıların ve vatandaşlarımızın ülkeye rahatlıkla girebilmesi için gerekli tedbirleri uygulamaya koyduk. Güvenlik önlemlerimiz düzenli olarak ayarlanmaktadır. "Gümrük bölge ofisimiz gerekli çalışmaları yapıyor ve ilave personel görevlendirmesi de dahil olmak üzere hem güvenlik hem de gümrük önlemleri alındı." dedi.