Kaçakçıların işi şapkadan tavşan çıkarmak değil, tavşan yokmuş gibi göstermektir. Bunu başarmak için her türlü hileyi denerler. Bu rakamlara karşılık gümrük memurları hem araçları hem de yolcuları titizlikle denetleyecek ve kaçakçıların bulunmasına izin vermeyecek.


Sürekli değişen talimatlara rağmen, Dresden'deki ana gümrük idaresi geçen ay yaklaşık 260.000 sigara ve 57.000 yaprak ele geçirmeyi başardı. Gümrüklere göre kaçakçılar kaç kez yakalansalar da çabalamaktan vazgeçmiyorlar ve her ay yeni bir çete yakalanmaya devam ediyor.

Kontrol noktasındaki güvenlik görevlisi, Çek Cumhuriyeti sınırını geçen adamdan pencereyi indirmesini istiyor. Camı açamayan adam arabadan inerek iletişim kurmak istiyor. Bundan şüphelenen polis diğer camları da indirmeye çalışır ve tüm camların kırık olduğunu fark eder. Aracın kapılarının içine baktığınızda camların neden indirilemediği anlaşılıyor. Bütün kapılar kaçak sigaralarla dolu!

Araçta yapılan detaylı inceleme sonucunda çeşitli yerlere gizlenmiş gizli sigara paketlerinin olduğu, toplam 28 bin sigaranın bulunduğu belirlendi. Başka bir örnekte, Polonya plakalı bir minibüs inceleme için kenara çekiliyor. Yapılan inceleme sonucunda aracın hoparlörlerinde kaçak sigara bulunduğu tespit edildi.


Bir başka örnekte ise bir aracın muayenesi sırasında, yedek lastiğinde kaçak sigara bulunduğu tespit ediliyor.

Fotoğraf: Dresden Ana Gümrük Ofisi

Kaynak: Arti49