Bir çok Türk vatandaşının sabırsızlıkla beklediği yeni yasa düzenlemesi çalışmaları Nisan Ay’ında ki 2. Toplantıya kaldı.
Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Milletvekili Ali Şimşek, Çifte vatandaşlıkla ilgili şu bilgilendirmeyi paylaştı.
“Bir çoğunuzun büyük bir sabırsızlık ile beklediği çifte vatandaşlık yasası dün federal kabine tarafından parlementoya sunuldu ve ilk görüşmelere (1.Lesung) başlandı. İlk görüşmelerden sonra tahminen gelecek yıl mart veya nisan ayında ikinci görüşmeler yapılacak ve sonrasında kanun tasarısı federal eyaletler birliğine onaylanması için gönderilecektir.
Çifte vatandaşlık yasasının ana maddeleri şöyledir;
-Vatandaşlığa geçişlerin 5 yıldan sonra mümkün olması, (şuna, en az 8 yıl)
– istisnai durumlarda 3 yılda alman vatandaşı olabilme olanağı.
-Burada doğan çocukların çifte vatandaş olabilmesi.
-Almanca konuşabilme derecesinin düşürülmesi gibi vs. konular yer almaktadır.”
Kaynak: Postgazetesi Kuzey Almanya Facebook
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
27153 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
25354 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
21358 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
19960 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
18876 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.