Avrupalı Türkler'in karayolu ile yurda girişleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada  Haziran 2024'ten bu yana yaklaşık 1 milyona yakın yolcu Trakya Sınır Kapılarından ülkeye giriş yaptı.

Yurda girişlerin kolaylaştırılması nedeni ile bir yandan peron sayıları artırılırken güler yüzlü personelin yanı sıra Edirne Valiliği ekipleri ve Jandarma ekipleri de gurbetçi vatandaşlarımızı karşılayarak 'Hoş Geldiniz' dileklerinde bulunmaya devam ediyor. Fakat Bulgar yetkililer malesef aynı düşüncede değiller.

Yurttan, Bulgaristan Sınır Kapıları üzerinden  çıkış yapmak isteyenlere uygulanan ve 14 Mart 2023 tarihinde Türk yetkililerin  devreye girmesiyle karşılıklı olarak kaldırılan, gurbetçi vatandaşlarımız tafından hoş karşılanmayan hatta kendilerine yapılan bir aşağılama olarak nitelendirilen 'araç dezejenfekte ücreti'  Bulgar yetkililer tarafından yeniden başlatıldı.

Türk yetkililer anında müdahil oldu.

Silayolu.com takipçilerinin bizlere  'dezenfekte ücreti yeniden başlatıldı' bilgisinin ulaştırılması sonrası, Silayolu.com Yönetim Kurulu başkanı Sn. Sezai Koç'un, Kapıkule Gümrük Müdürlüğü yetkileri ile irtibata geçmesitle birlikte Bulgar yetkililerin 15 Temmuz sabah saat 09.00 itibariyle bu uygulamaya yeniden başlandığı fakat T.C. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve T.C. Bulgaristan Konsolosluk yetkililerinin devreye girmesi ile bu uygulama aynı gün akşam saatlerinde sona erdirildiğini değerli takipçi okurlarımıza bildiriyoruz.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.