İlk vakâ, Kapitan Andreevo gümrük memurlar tarafından 29.11.2023 tarihinde saat 13.55 sıralarında, Hollanda'dan Türkiye'ye giden Türk plakalı boş bir tırda tespit edildi. Gümrük kontrol alanında E.E. baş harfleri taşıyan Türk vatandaşı sürücü, beyan edeceği bir şeyin olmadığını belirtti. Gümrük incelemesi sırasında müfettişler, sürücü dolabında gıda ürünlerinin bulunduğu yerde, 5 ila 50 avro arasında değişen çeşitli değerde toplamda 45.000 Avro banknotlarıyla dolu bir tencere buldu. 

İkinci vakâ, 29.11.2023 tarihinde saat 23.00 sıralarında Romanya'dan Türkiye yönüne giden yolcu taşıyan bir otobüsünün kontrol edilmesi ile gerçekleşti.İki sürücü ve tüm yolcular yanlarında beyan edilecek bir şey bulunmadığını beyan etti. Gümrük müfettişleri, daha sonra yapılan inceleme ve kişisel incelemeler sırasında, yolculardan birinin belinde M.Y. adlı Türk vatandaşının üzerinde 20.000 Avro ve 20.000 ABD doları cinsinden banknotların olduğu zarflar bulundu. Otobüste bulunan B.G. isimli diğer Türk vatandaşının ceplerinde ise 30.000 Abd doları ve 8 bin Avro nakit döviz bulundu.

Üçüncü vakâda ise, 30.11.2023 tarihinde saat 03:30 sıralarında Bulgaristan'dan Türkiye'ye giden yolcuların bulunduğu başka bir otobüsün Kaptan Andreevo sınır kapısında bir Türk vatandaşının çantasında 46.000 Avro nakit para bulundu.

Kişi başı 10'ar bin Avro yolculara iade edilirken geri kalan mikatara el konuldu ve şahıslar hakkında işlem başlatıldı.

İnternet sitemizde paylaşılan haberlerin tüm hakları Silayolu.com'a aittir. Kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.