Bulgaristan’da hala otoyol olmayan bölümler var. Tek şeritli olan bu yolların durumu çok kötü.

Dar ve virajlı yollar nedeniyle “Sollama yasağı” olan bölümlerin sayısı da oldukça fazla.

Bulgaristan’da gece yolculuğu hala güvenli değil. Ayrıca ağır vasıtalar trafiğin akışını yavaşlatıyor. Bozuk yollarda araç kullanmak sürücüyü yoruyor. Sık sık da hatalı sollamalar yapılıyor. Bu nedenle çok dikkatli olmak gerekiyor. Sırbistan’dan gelip Bulgaristan’a giriş yaptıktan sonra tek şeritli bozuk yol başlıyor ve başkent Soyfa’ya kadar devam ediyor.

Bulgaristana girdikten sonra yaklaşık 50 km tek şerit yol,daha sonra Sofya’ya 15 km kala 2 şerit otoyol üzerinde yol alıyorsunuz, bu yol da bariyer yok ve bozuk değil.
Sofya’ girişinde cevre yol ayrımı geliyor, geçtiğimiz senelerde başlayan döner kavşak yol çalışmaları hala devam ediyor. Bu yolda çalışmalr nedeniyle oldukca sıkıntılı gececeğini söyleyebiliriz.

Güney Cevre yolunu kullanın

Bu yıl yolcuların ya sofya merkezini takip etmeleri yada döner kavşaktan sağa yani güney cevre yolundan plovdiv istikametini takip etmelerini tavsiye ediyoruz. Bu yol oldukca düzgün bir yol. Kuzey Cevre yolu bu yıl da oldukca bozuk ve çukurlarla dolu.Sofya’dan sonra Autobahn başlıyor burda 50 kilometre sonra gelen tünelde dikkatli olmak gerekiyor. Polis hem giriş, hem de çıkışta hız kontrolü yapıyor. Otoyol Plovdiv (Filibe) sonrası sona eriyor. Bundan sonrası Harmanlı ya kadar  yine tek şeritli yol. Harmanlıdan sonra ise Kapitan Andreevo Türkiye sınır kapısına kadar yeni Autobahn yapılmış durumda..Çoğu yerde bu şehirlerin dışında, İstanbul’un da adını tabelalarda görmek mümkün.

Haber. SilaYolu.com
Foto:SilaYolu.com

Foto: sİlayolu.com