Avusturya'nın Wiener Neustadt kentinde 34 yaşımda ki bir Türk otoparkta vurularak öldürüldü. Şüpheli Macaristan'da tutuklandı.

Cumartesi'yi Pazara bağlayan gece yarısından kısa bir süre sonra Wiener Neustadt'ta 34 yaşında bir Türk genci vurularak öldürüldü. Polis sözcüsü Stefan Loidl bu sabah yaptığı açıklamada, başlangıçta kaçmakta olan şüphelinin Macaristan'da yürütülen araştırma kapsamında yakalandığını ve kendisinin de şu anda gözaltında olduğunu duyurdu. Şüpheli saldırgan'nın 42 yaşında bir adam olduğu belirtildi.

Wiener Neustadt'ta bir otoparkta kanlı eylem

Saat 0:30 sularında gerçekleşen kanlı cinayetin işlendiği yer Wiener Neustadt Stadionstrasse'de içinde sinema da bulunan bir alışveriş merkezinin otoparkıydı. Polise göre kurban ve şüpheli'nin Türk vatandaşı olduğu belirtildi. Aşağı Avusturya Eyalet Kriminal Dairesi soruşturmayı devraldı. Hızlı Müdahale Grubu (SIG) ve EKO Kobra da Wiener Neustadt'ta görev başındaydı.

34 yaşında'ki adama üç yerinden vuruldu

Loidl'e göre 34 yaşındaki kişi Türk genci aldığı üç kurşun ile olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın arka planı şimdilik bilinmiyor. Şüpheli saldırgan cinayetin ardından olay yerinden bir arabayla kaçtı. Wiener Neustadt savcılığı olaydan kısa süre sonra katil zanlısı hakkında Avrupa çapında bir tutuklama emri çıkardı. Akabinde söz konusu şahıs, Macar polisi tarafından durduruldu. Muhtemel zanlının  Avusturya'ya ne zaman nakledileceği Pazar günü henüz kesinlik kazanmadıydı.

Kaynak: havadis.at