Hürriyet Avrupa´nın haberine göre; İngiltere, ABD’li ilaç firması Pfizer ve Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin sahip olduğu BioNTech’in koronaya karşı ürettiği aşının İngiltere’ye sevkiyatı başladı.
DÜNYAYI etkisi altına alan koronavirüs salgınında 1 milyon 600 bin vaka ve yaklaşık 60 bin ölümün yaşandığı İngiltere’de hükümet, Pfizer ve BioNTech’in ortak üretimi olan aşının sevkiyatına başladı. İngiliz düzenleyicilerin koronavirüs aşısına yeşil ışık yakmasının ardından TIR’lar, Belçika’nın Puurs şehrindeki Pfizer tesislerinden binlerce doz aşıyla birlikte ayrıldı.
‘TARİHİMİZDEKİ EN BÜYÜK TOPLU AŞILAMA’
Downing Caddesi’ndeki Başbakanlık Konutu 10 Numara’da konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “Birleşik Krallık tarihindeki en büyük toplu aşılama programı başlamak üzere” dedi. Başbakan Johnson, hayatın baharda normale döneceğinden emin olduğunu söyledi. Uluslararası ajanslar sevkiyattan fotoğraflar paylaştı. İngiltere bu aşıdan 40 milyon doz sipariş vermiş ve 10 milyon dozun yıl sonuna dek hazır olmasını beklendiği ifade edilmişti.
Haber; DHA, ( Hüüriyet Avrupa )
Foto; dpa
Tags: Beklenen haber geldi! BioNTech’in ürettiği aşı İngiltere’ye doğru yola çıktı!
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
27197 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
25390 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
21380 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
19984 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
18902 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.