Sözcü.com.tr sitesinde yer alan habere göre; 

Ayasofya 86 yıl sonra bugün yeniden ibadete açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılımının beklendiği açılış töreni nedeniyle Ayasofya’ya adeta akın yaşandı. Vatandaşlar, cuma namazını kılmak için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne koştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da kişisel Twitter hesabında, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin resmi hesabındaki ilk paylaşıma yer verirken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Ayasofya’nın içinden son görüntüleri, “Tarihi bir güne uyandık. 86 yıl sonra Ayasofya Camii’nin ibadete açılışı için hazırlıklarımız tamamlandı. Bugün İstanbul’un parolası; maske, mesafe, sabır, anlayış olacak. Misafirlerimize hoş geldiniz diyor görevli kardeşlerime başarılar diliyorum” sözleriyle paylaştı. 

 

Danıştay’ın kararının ardından 86 yıl aradan sonra bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hazırlıklar ile güvenlik önlemleri kapsamında vatandaş girişine kapatıldı.

VATANDAŞLAR ERKEN SAATTE AKIN ETTİ

cami_1.jpg

Sabah namazı için gelen vatandaşlar bölgeye alınmayınca yoğunluk oluşturdu.

Ellerinde seccadelerle gelen vatandaşlar caminin bulunduğu bölgedeki güvenlik noktalarında durduruldu. Bunun üzerine bazı vatandaşlar başka camilere giderken, bazıları ise güvenlik noktalarında saf tutarak namaz kıldı.

YOLLAR KAPATILDI

cami2.jpg

Cuma namazı ve güvenlik tedbirleri için birçok yol dün akşam 20.00’dan itibaren trafiğe kapatıldı. Sahil Yolunu, Aksaray ve Unkapanı üzerinden Atatürk Köprüsü’ne bağlayan Gazi Mustafa Kemal Caddesi ve Atatürk Bulvarı, trafiğe açıkken, bu iki caddeyi kesen ve tarihi yarımada bölümündeki tüm yolar trafiğe kapatıldı.

SAF DÜZENİ İŞARETLEMESİ