Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız, Türkiye'de ilk turu 14 Mayıs 2023 tarihinde; ikinci turu ise 28 Mayıs 2023 tarihide yapılan genel seçimler öncesi verilen vaadlerin yerine getirilmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Bu vaadlerin en önde geleni, gurbetçi vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği ve seçim öncesi Ak Parti yurt dışı seçim kordinasyon merkezinin ve Ak Parti yurt dışı temsilcisi milletvekilleri tarafından yapılan " Geçici ithalat kapsamında Türkiye'ye getirilen araçların 730 günlük kalma süresini tamamladıktan sonra tekrar Türkiye'ye getirebilmesi için, yurt dışında en az 185 gün kalma şartını 30 güne düşüreceğiz. " vaadi açıklaması olmuştur.

 

Hali hazırda Türkiye'ye yabancı plakalı araç ile giriş yapmak isteyen ve yurt dışında ikâmet eden T.C. vatandaşı ve mavi kart sahibi vatandaşların, gümrük kapılarından her giriş yapmak istediklerinde " yurt dışında 185 gün bulunma " şartının yerine getirilmesi gerekiyor. Bu konuda malesef bir çok mağduriyet yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.

 

Avrupalı Türkler Sabırsızlanıyor...

Verilen bu ve benzeri vaadler doğrultusunda, milyonlarca gurbetçi vatandaşımız; tarihi bir rekorla seçimlere katılım sağlayarak tercihlerini yapmıştırlar. Bu tercih sonrası için verilen sözlerin yerine getirilmesi bekleniyor.

Silayolu.com ve Sılayolu Otomobil Kulübü derneği Yönetim kurulu başkanı Sn.Sezai Koç'un konu hakkında yaptığı açıklamada " Gerek Silayolu.com internet sitemize gelen mesajlarda gerekse bünyesinde bulunan sosyal medya hesaplarımızda yapılan paylaşımlara gelen yorumlar incelendiğinde, Avrupa'da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın " 185 gün sartının 30 güne düşürülmesi " vaadinin biran önce hayata gerçekleşmesi talep ediliyor diye aktardı.

Konu ile ilgili yaptığımız anket çalışmasına tüm okurlarımızın 10 saniyesini ayırarak katılmasını rica ediyor, çıkacak olan sonucu da gerekli merciler ile paylaşacağımızı hatırlatmak istiyoruz.

ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Haber ve Fotoğraf: Silayolu.com - İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukiki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.