Son haftalarda artan Kovid-19 vakaları, Avrupa’da hükümetlerin yeni önlemler almaya itiyor. salgının kontrol altına alınabilmesi amacıyla, kilitlenme kararına sıcak bakan ülkelerin bir kısmı yeni tedbirleri hayata geçirmeye başladı.

Almanya

Sert tedbirlerin alınmasını elzem gören Hükümet, Avusturya’dan gelerek Almanya‘ya giriş yapan yolcular için 10 günlük karantina uygulaması gerektiği kararını aldı.

Ancak karantinanın 5’inci gününde yapılacak testin negatif sonuçlanması durumunda karantinadan çıkılabilecek.

Son günlerde ülkede salgına ilişkin artışın kaygı verici bir boyut kazanması nedeniyle Hükümet, yoğun bakım hasta sayısına göre kademeli olarak sert önlemleri hayata geçireceğini açıklamıştı.

Hollanda

Hollanda’da geçici hükümet, 3 haftalığına “kısmi kapanma”ya gidildiğini açıkladı.
Hükümetin Başbakanı Mark Rutte, basın toplantısında, Kovid-19 vakalarındaki yüksek artışa karşı alınan ek önlemleri açıkladı.

Buna göre, 4 Aralık’a kadar “kısmi kapanma” uygulamasına geçileceğini sözlerine ekledi.

Alınan önlemlere göre, kafe, restoran ve süpermarketler 06.00 ila 20.00 saatleri arası, diğer mağazalar ve hizmet alanları ise 06.00 ila 18.00 arası açık kalacak. Koronavirüs kartı uygulanan kafe, restoran ve lokantalarda sabit oturma yerleri olacak. Düğün gibi farklı etkinlikler ise sadece 06.00 ila 18.00 arası organize edilebilecek.

Sinemalar, tiyatrolar ve konser salonlarındaki sanat ve kültür gösterileri için zorunlu kapanış saati uygulanmayacak.

Yapılacak spor müsabakalarına seyirci alınmayacak.

Norveç

25 Eylül’de daha önce alınan tedbirleri gevşeten Norveç, tekrar yeni tedbirler almaya karar verdi.

Başbakan Jonas Gahr Store, salgınla mücadele için 18 yaş üstü kişilerin üçüncü doz aşı olmalarını tavsiye ettiklerini belirtti. Ek olarak aşı olmayan sağlık personelinden, zorunlu olarak maske takmalarının ve haftada iki kez Kovid-19 testi yaptırmalarının isteneceğini de sözlerine ekledi.

Ayrıca, Hükümet, İsveç’in, Vastra Götaland, Kalmar, Skane, Södermanland, Uppsala ve Östergötland bölgelerinde artan Kovid-19 vakaları nedeniyle buralardan gelenlere karantina uygulanacağını açıkladı.

Aşı pasaportuna sahip olanlar ise karantinaya dahil edilmeyecek.

Danimarka

Danimarka Sağlık Bakanlığı, gece kulübü, restoran, kafelerin kapalı mekanlarında 200 kişi, dış mekanlarda ise 2 bin kişiden fazla katılımcının olduğu etkinliklerinde aşı pasaportu zorunluluğunun yeniden uygulamaya konulduğunu açıkladı.

Avusturya

Ülkede aşısız kişilere getirilmesi planlanan bir takım yasaklar için, Pazar günü Ulusal Konsey’de bir oylama yapılacağı açıklanırken, kararın olumlu çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İsviçre

İsviçre’de ise 3G kuralı geçerliliğini koruyacak. Sağlık Bakanı Alain Berset, konu ile alakalı, ”İsviçre’de 2G kuralına ihtiyaç duyacağımızı zannetmiyorum, zira 3G kuralı çok iyi işliyor. Durum ve gidişat kontrolümüz altında. Önemli olan hastanelerin kapasitelerinin limite ulaşmamasıdır” açıklamalarında bulundu.

 

 

Tags: almanya haberleriavrupa haberleri son dakikaCorona VirüsüCovid19Danimarka haberleriHollanda haberleriİsveç haberleriIsvicre haberleriLockdownNorveç haberleriSalgın