Almanya’da kısa süreli vizeyle bulunan (öğrenci. ziyaretçi/turist. iş görüşmesi amaçlı, geçici işçi gibi) vatandaşlarımızın Türkiye ye geri dönüşleirni sağlamak amacıyla uçak seferleri planlanılıyor.

Önümüzdeki günlerde THY tarafından ticari seferlerin gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Seferler tek yönlü olarak gerçekleştirilecek ve kişi başı fiyat 240 euro olacak.

 

T.C Berlin Büyükelçiliği konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle deniliyor.

Almanya’da vizeyle geçici olarak bulunup ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımız için düzenlenecek ticari seferler hakkında duyuru

T.C BERLİN BÜYÜKELÇİLİĞİ

18 Nisan 2020

Kıymetli vatandaşlarımız,

COVID• 19 salgını nedeniyle uluslararası seyahate yönelik alman kısıtlayıcı tedbirler dolayısıyla ülkemize dönemeyen ve Temsilciliklerimize yurda dönüş talebiyle başvuran vatandaşlarımıza yönelik olarak yürütülen çalışmalar çerçevesinde. Almanya’da kısa süreli vizeyle bulunan (öğrenci. ziyaretçi/turist. iş görüşmesi amaçlı, geçici işçi gibi) vatandaşlarımızın Türkiye’ye dönüşünü sağlamak amacıyla uçak seferleri düzenlenmesi planlanmaktadır.

Bu çerçevede;

Frankfurt (20•21 Nisan), Hannover (21 Nisan), Hamburg (21 Nisan).

Köln (21-22 Nişan),

Berlin (22 Nisan),

Münih (22-23 Nisan) ve

Düşseldorf (22-23 Nisan) tarihlerinde

THY tarafından ticari seferlerin gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Bilet ücreti THY tarafmdan tek Yön ve kişi başı 240 Euro olarak belirlenmiştir.

Sözkonusu seferlerle ülkemize gidecek olan tüm vatandaşlarımız varışlarında 14 gün boyunca zorunlu karantinaya alınacaklardır. Vatandaşlarımızın bu hususu kabul ettiklerini önceden yazılı olarak taahhüt etmeleri gerekmektedir,

COVID•19 pozitiftantsı konmuş veya uçuş günü COVID•19 belirtisi gösteren kişilerin uçağa kabul edilmesi mümkün olamayacaktır.

Yukarıda belirtilen koşulları sağlayan ve isimlerini 14 Nisan günü akşamına kadar Almanya’da bulundukları bölgedeki Başkonsolosluklarımıza kaydettirmiş olan vatandaşlarımıza uçuşlar hakkında bilgilendirme ilgili Başkonsolosluklarımız tarafından y apılmaktadır.

Uçaklarda yer kalması halinde. Başkonsolosluklarımıza sonradan müracaat ederek adlanm yedek listelere kaydettiren yukarda belirten kategorideki vatandaşlarımızdan da, başvuru sırasına göre, yolcu listelerine eklemelerin yapılması ihtimal dahilinde olup. bu hususta Başkonsolosluklarımız gerekli bildirimleri ilgili vatandaşlarımıza doğrudan yapacaklardır.

Saygıyla duyurulur.