BERLİN – Avrupa’da yaşayan Türk toplumu ve Türkiye yoluna çıkmaya hazırlanan gurbetçilerimiz için kritik bir gelişme yaşandı. Almanya, düzensiz göçle mücadele ve iç güvenliği sağlama gerekçesiyle tüm kara sınırlarında uyguladığı geçici sınır kontrollerini 6 ay daha uzatma kararı aldı. Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, kontroller 15 Eylül 2026 tarihine kadar aralıksız devam edecek.
Sıla Yolu Güzergahında Sıkı Denetim Özellikle yaz aylarında izin yoluna çıkacak olan vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren bu karar, Almanya’nın Avusturya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka ile olan tüm kara sınırlarını kapsıyor. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Aldığımız tedbirler sonuç veriyor ve güvenliğimiz için bu denetimlerin devam etmesi şart” ifadelerini kullandı.
Rakamlarla Sınır Denetimleri: 80 Bin Kaçak Giriş Engellendi Bakanlığın paylaştığı verilere göre, bugüne kadar yapılan kontrollerde çarpıcı sonuçlara ulaşıldı:
Yola Çıkacaklara Önemli Uyarılar: Belgelerinizi Unutmayın! SılaYolu.com ekibi olarak, bu süreçte yola çıkacak gurbetçilerimize önemli hatırlatmalarda bulunuyoruz. Sınır geçişlerinde yaşanabilecek yoğunlukları ve beklemeleri göz önünde bulundurarak şu hususlara dikkat etmeniz gerekiyor:
Ticaret ve Seyahat Etkilenmeyecek mi? Alman yetkililer, kontrollerin ticari akışı ve günlük seyahatleri minimum düzeyde etkileyecek şekilde planlandığını belirtse de, gurbetçilerimizin yoğun olarak kullandığı Avusturya ve Çekya sınırlarında zaman zaman denetim kaynaklı yavaşlamalar yaşanabiliyor.
Almanya, 16 Ekim 2023’te Polonya, Çekya ve İsviçre sınırlarında başlattığı bu uygulamayı, 16 Eylül 2024 itibarıyla tüm kara sınırlarına yaymıştı. Yeni kararla birlikte kontroller Eylül 2026’e kadar kalkmayacak.
Haber: Silayolu.com – Haber merkezi
1
2025 Türkiye – Almanya Arası Gümrük Limitleri
63079 kez okundu
2
Sıla Yolunda Feci Kaza: Baba ve Oğlu Hayatını Kaybetti.
37246 kez okundu
3
Türkiye’den gelen araçta 100 bin adet sigara yakalandı.
25193 kez okundu
4
Gurbetçi Vatandaş Sınır Kapısında Hayatını Kaybetti: “İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olamaz”.
24908 kez okundu
5
Türkiye’ye Giden Araç İçerisinde Beyan Edilmeyen 60 Bin Avro Yakalandı
24662 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.