Almanya’daki hastanelerin gelecek yıl, bir iflas dalgasıyla karşı karşıya kalmasının beklendiği bildirildi. Alman Hastaneler Birliğince (DKG) yayımlanan rapora göre, ülkedeki hastanelerin yüzde 56’sının 2023’te ekonomik durumunun kötüleşmesi bekleniyor.
Ülkedeki hastanelerde kalifiye sağlık personelinin bulunmasında da sıkıntı yaşanıyor. Her 4 hastaneden 3’ü hemşire açığını kapatmakta güçlük çekiyor. Raporda, geçen yıl 14 bin 400 olan hemşire açığının 20 bin 600’e yükseldiği, yoğun bakım ünitelerindeki personel açığının yüzde 20’lik artışla 9 bin 500’e ulaştığı belirtildi.
Alman Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gass, Redaktionsnetzwerk Deutschland’a (RND) yaptığı açıklamada, “2023’te hastanelerimize doğru durdurulması güç bir iflas dalgası geliyor.” ifadesini kullandı. Kovid-19 salgınının ülke çapında güçlü bir hastane sistemine sahip olmaları gerektiğini gösterdiğini belirten Gass, “Artık sürpriz kapanışları kaldıramayız.” uyarısında bulundu.
Kaynak: www.postaktuel.com
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
31803 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
29416 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
25343 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
23329 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
22541 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.