Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeni ile birçok ülke de uçuşlar askıya alınırken, uçuşların askıya alınması nedeni ile birçok turist yabancı ülkelerde mahsur kaldı.

Yurtdışında mahsur kalan bir çok Alman vatandaşı ve Almanya’da ikameti bulunan Türk vatandaşlarının geçtiğimiz günlerde ‘Tahliye uçuşları kapsamında  Eurowings ve Sunexpress havayolları ile İstanbul, Ankara,İzmir ve Antalyadan Almanya ‘ya dönmeleri sağlanmıştı.

Almanya Ankara Başkonsolosluğunun bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada seyahat yasağı yüzünden bulundukları ülkelerde mahsur kalan lar için bazı havayolları ile Almanya’ya dönebileceklerini açıkladı.

Açıklamada Şöyle deniliyor

27, 28 ve 29 Nisan tarihlerinde Ankara ve İzmir’den SunExpress gibi bazı havayolları Almanya’ya ek uçuşlar sunmaktadır.

Uçal biletleri doğrudan havayollarının web siteleri üzerinden satışa sunulmuştur. Lütfen uçuş seçenekleri hakkında kendinizi önceden gerekli mercilerden bilgilendirin.Almanya ya dönmek isteyen yolcular konu hakkında seyahat ajantalarından bilgi alabilirler reservasyonlarını yaptırabilirler deniliyor.

Uçuşlar iade programı dahilinde değil.

Açıklamada uçaçak olanlara uyarılarda yapılıyor.

Yakın gelecekte daha fazla seyahat seçeneği olup olmayacağı bilinmemektedir. Türkiye için medyadan da bilindiği üzere federal Alman hükümeti tarafından bir iade programı planlanmamıştır.

Lütfen giriş ve nakliye koşullarına dikkat edin. 

Ayrıca Türk makamlarının Türkiye’den ayrılıp ayrılmayacağına karar vermekten sorumlu olduğunu unutmayın .

Lütfen havalimanlarına olan yolculuğunuzu kendi sorumluluğunuzda düzenleyin. Türkiye’deki diğer illerden veya yaşları nedeniyle sokağa çıkma yasağı olan kişiler için havaalanına seyahat ediyorsanız, valilik onayının gerekli olabileceğini unutmayın. Bu konuda daha fazla bilgi için, lütfen doğrudan ilgili 112 ilgili Türk makamlarına başvurun.

Gerekirse, Ankara ve İzmir’den uçuşlar için lütfen aşağıdaki e-posta adresleriyle iletişime
geçin : Ankara: rk-info@anka.auswaertiges-amt.de
İzmir: flug@izmi.auswaertiges-amt.de

Uçuş rezervasyonu hakkında herhangi bir sorunuz varsa, lütfen ilgili havayolu şirketine başvurun.deniliyor.

alman konsoloslugu duyurusu

Haber: SilaYolu.com Haber Merkezi

Kaynak:
https://tuerkei.diplo.de/

Tags: AnkaraİzmirSunExpress