DOLAR 36,5970 0.01%
EURO 39,9192 -0.23%
ALTIN 3.450,010,57
BITCOIN 30333390.30892%
ETARENTACAR
E.T.A RENT A CAR
ETA Türkiyeyolyardimi
Apple, sistem açığını bulan  gurbetçi hackere 50 bin avro ödül verdi.
  • Silayolu.com
  • Avrupa
  • Apple, sistem açığını bulan gurbetçi hackere 50 bin avro ödül verdi.
2865 okunma

Apple, sistem açığını bulan gurbetçi hackere 50 bin avro ödül verdi.

26 Şubat 2025 18:01
Apple, sistem açığını bulan  gurbetçi hackere 50 bin avro ödül verdi.
0

BEĞENDİM

E.T.A Türkiyeyolyardimi.com

Hollanda’nın Almelo kentinde yaşayan 29 yaşındaki Türk kökenli  hacker Sergen Koç, Apple’ın uygulamasında bir güvenlik açığı buldu. Koç, bu keşfi sayesinde teknoloji devinden 50 bin euro ödül kazandı.

Sergen Koç, gençlik yıllarından beri farklı şirketlerin dijital güvenlik sistemlerini test eden bir etik hacker. Etik hackerlar, kötü niyetli siber saldırganların aksine, buldukları güvenlik açıklarını şirketlere bildirerek onların sistemlerini güçlendirmelerine yardımcı oluyor. Bu sayede hem internet daha güvenli hale geliyor hem de hackerlar, şirketlerden ödüller alabiliyor.

Cepnet

Sonhaber.eu‘da yer alan habere göre Sergen, daha önce Hollanda’nın ünlü telekomünikasyon şirketi KPN, toplu taşıma kartı sistemi OV-Chipkaart ve polis teşkilatı gibi kurumlarda da güvenlik açıkları tespit etmişti. Ancak en büyük başarısını bu yılın şubat ayında Apple’ın yazılımcılar için geliştirdiği Developer uygulamasında yakaladı.Uygulamada “bir gariplik” fark eden Sergen, bir hafta boyunca bu sorunun ne olduğunu araştırdı. 16 Şubat günü, uygulama üzerinden tüm kullanıcıların kişisel verilerine erişilebildiğini keşfeden Sergen, aynı gün durumu Apple’a bildirdi ve şirket, açığı hemen kapattı.

Ertesi gün ise Sergen’in banka hesabına 50 bin euro ödül yatırıldı.Bu ödül, Sergen’in kariyerinde bir dönüm noktası oldu. “Bu işi profesyonel olarak yapabileceğimi hiç düşünmemiştim,” diyen genç hacker, etik hackleme sayesinde hem internetin daha güvenli hale gelmesine katkıda bulunduğunu hem de bu alanda kariyer yapma fırsatı bulduğunu belirtti.Sergen’in bir sonraki hedefinde kuantum bilgisayarları anlamak istediğini belirtti. Bu alandaki bazı bilim insanlarının, kuantum bilgisayarlarının tam olarak anlaşılamayacağını düşündüğünü belirten Sergen, “Ama ben onlara katılmıyorum” diyerek hedefini ortaya koydu.

https://www.sonhaber.eu/applein-acigini-bulan-hollandadaki-turk-hacker-para-odulu-aldi?fbclid=IwY2xjawIsJn1leHRuA2FlbQIxMQABHb1o5qVj2mk4YISN6EL7ctg-bH66Qv4ETmJwHVMn4uKFV4sNG1Q021NStA_aem_QLU78pAvCbfcEdk-ABQh1Q

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.