DOLAR 42,2645 0,64%
EURO 49,1156 0,85%
ALTIN 5.529,16-2,24
BITCOIN 4002884-3.65934%
Duru Bulgur
Köln Bonn Airport
Araç plakalarında yeni dönem başlıyor
165 okunma

Araç plakalarında yeni dönem başlıyor

2 Temmuz 2017 16:35
Araç plakalarında yeni dönem başlıyor
0

BEĞENDİM

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce yenilenen kusur tablosu yarın yürürlüğe girecek.

 

Buna göre, HGS’de yanlış ceza verilmesine de yol açan, plakalarda rakamlar arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olması “ağır kusur” kapsamında görülecek.

YAZI VE RAKAMLAR KANUNA GÖRE DEĞİŞTİRİLECEK

Cepnet

Düzenlemeyle plakalardaki yazı ve rakamların, Karayolu Trafik Kanunu’nda belirtildiği gibi 11 santimetre genişliğinde, 52 santimetre uzunluğunda olması gerekecek.

Bunun dışında plaka taşıyan araçlar, TÜVTÜRK tarafından yapılan araç muayenesinden geçemeyecek. Plakaların basım ve dağıtımı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ile bağlı odalarınca gerçekleştirilecek.

PLAKALAR 31 LİRAYA DEĞİŞTİRİLECEK

Yetkililer, merdiven altı yerlerde basılan plakaların standart dışı olduğunu, terör olayları, gasp, soygun gibi kötü işlerde de kullanıldığını belirterek bunları dağıtan ve aracına takanlara para cezası uygulandığını kaydetti.

Araç sahipleri, söz konusu plakaların değişimi için öncelikle trafik şube müdürlüklerinden alacakları formu dolduracak, ardından il ve ilçelerdeki TŞOF ile kayıt tescil bürolarında 31 lira karşılığında değiştirebilecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.