Yıllarca Avrupa’lı Türkler’in kabusu haline gelen Bulgaristan’ otoyol yapımını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Türkiye sınırı olan Kapıkule’ye kadar olan kısmın bu sene trafiğe açılması bekleniyor.
Diğer yandan ‘Sürücüleri yakından ilgilendiren bir başka yenilik ise otoyol ücretleri ile ilgili. Bulgar yetkililer, şuana kadar kullanılan cama yapıştırılan vinyet pulu yerine daha modern bir otoyol ücreti ödeme şeklini uygulamaya koymak istediklerini açıkladılar.
Bulgar basınında çıkan haberlere göre 2018’de araçların GPS tekniği ile kontrol edildiği otomatik ödeme sistemine geçilecek. Bununla ilgili ilk bilgileri Bölge Bakanı Lilyana Pavlova verdi. İlk etapta 2017’de kamyon ve TIR’lar için geçerli olacak ödeme şekli daha sonra otomobilleri de kapsayacağı belirtildi.
Yetkililer,konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirttiler.
SilaYolu.com
1
2025 Türkiye – Almanya Arası Gümrük Limitleri
82435 kez okundu
2
Sıla Yolunda Feci Kaza: Baba ve Oğlu Hayatını Kaybetti.
43610 kez okundu
3
Son Sılayolu Yolculukları Oldu: Gurbetçi Aileden 3 Kişi Hayatını Kaybetti.
36925 kez okundu
4
Gurbetçi Vatandaş Sınır Kapısında Hayatını Kaybetti: “İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olamaz”.
30162 kez okundu
5
Türkiye’den gelen araçta 100 bin adet sigara yakalandı.
30024 kez okundu