DOLAR 35,9054 -0.08%
EURO 37,4688 0.29%
ALTIN 3.320,341,04
BITCOIN 3524582-1.06942%
ETARENTACAR
E.T.A RENT A CAR
ETA Türkiyeyolyardimi
Bulgaristan (Sofia-Chirpan-Harmanlı-Türkiye) Yolu Açıldı.
37 okunma

Bulgaristan (Sofia-Chirpan-Harmanlı-Türkiye) Yolu Açıldı.

3 Mart 2016 03:00
Bulgaristan (Sofia-Chirpan-Harmanlı-Türkiye) Yolu Açıldı.
0

BEĞENDİM

E.T.A Türkiyeyolyardimi.com

Bulgaristan A4 yeni Maritsa otoyolunun (Sofia-Chirpan-Harmalı-Türkiye) son bölümü tamamlanarak kullanıma açıldı.

 

Bulgaristan‘ın başkenti Sofya’dan Türkiye’ye otoyol bağlantısı nihayet tamamlandı. AB tarafından finanse edilen Maritsa (Meriç) otoyolunun ülkenin güneydoğusundaki 31 kilometrelik son etabı tamamlanarak perşembe günü hizmete açıldı.

Cepnet

Böylece başta Almanya olmak üzere Avrupa’dan Türkiye’ye karayoluyla giden Türkler ve turistler Sofya’dan Kaptan Andreevo sınır kapısına kadar kesintisiz olarak otoban yolculuğu yapabilecek.

‘On yıllardır beklenen otoban‘ Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, “Bugün on yıllardır beklenen bir otoyolu kullanıma açmış bulunuyoruz“ dedi. Medyada yer alan haberlere göre yeni otoban 160 milyon levaya (yaklaşık 80 milyon euro) mal oldu. Maritsa (Meriç) otoyolu, Batı-Doğu doğrultusunda Karadeniz’e uzanan Trakya otobanından güneydoğuya uzanarak Türkiye sınırına ulaşıyor.

AB’nin en yoksul ülkesi olan Bulgaristan, AB tarafından finanse edilen, toplam 764 kilometre uzunluktaki üç otobana sahip. Başbakan Borisov, AB ulaştırma programından şimdiye kadar üç milyar levayı (yaklaşık 1,5 milyar euro) aşkın kaynak kullanıldığını açıkladı.

‘Ortadoğu’dan Batı Avrupa’ya’ Bölgesel Kalkınma Bakanı Lilyana Pavlova, Ortadoğu ve Türkiye’den Batı Avrupa’ya kara yolu ulaşımının artık Bulgaristan üzerinden çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılabileceğini belirtti.

Devlet Başkanı Rossen Plevneliyev, aralarında Yunanistan’a uzanacak yapım aşamasındaki Struma’nın da bulunduğu üç otobanın daha açılacağı müjdesini verdi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.