DOLAR 35,9054 -0.08%
EURO 37,4688 0.29%
ALTIN 3.320,341,04
BITCOIN 3524582-1.06942%
ETARENTACAR
E.T.A RENT A CAR
ETA Türkiyeyolyardimi
Gümrük kapılarında kuyruk sona erecek
35 okunma

Gümrük kapılarında kuyruk sona erecek

20 Ekim 2017 01:02
Gümrük kapılarında kuyruk sona erecek
0

BEĞENDİM

E.T.A Türkiyeyolyardimi.com

Türkiye, Kapıkule Sınır Kapısı başta olmak üzere gümrük kapılarındaki kuyruklara son verecek adımlar atacak.

 

Cepnet

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kapıkule için Bulgaristan tarafıyla anlaşmaya varıldığını, personel desteği ve veri değişimi sayesinde azalan bürokrasiyle kuyrukların ortadan kaldırılacağını kaydetti.

Tüfenkçi, “Kapıkule’de yeni yolcu salonu ile yeni TIR parkı ve veteriner kontrol alanı ile rahatlama sağlayacağız. Bulgaristan tarafıyla bakanlar düzeyinde yılda bir biraraya gelinecek. Bulgar tarafı personel desteğinde bulunacak. İki kapı koordineli çalışacak. X-Ray’e giren araçların verilerini karşı tarafa vereceğiz, onlardan gelenleri de biz alacağız. İşlem tekrarı olmayacak” dedi.

GEÇİŞ 1000’İN ÜZERİNE ÇIKTI

Hamzabey kapısının da yenilendiğini belirten Tüfenkçi, “Teknik çalışmalar koordine edilecek. Günlük araç geçişi 700’den 1000’e çıktı. İhracatımız arttığı için bu sayı gittikçe artacak” dedi. Tüfenkçi, Kapıkule’den ihraç ürünlerinin tekstil, kara ulaşım araçları, demir çelik, metal ürünleri, makine ve bakır olduğunu, ithal ürünlerin ise taşkömürü katronu, ham petrolden ürünler, hafif yağlar, demir dışı temaller, eleştirikli makina ve cihazlarda yoğunlaştığını dile getirdi.

Foto; Arşiv

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.