Yurt dışından bireysel kullanım amacıyla getirilen elektronik cihazlara ilişkin 2026 yılı bandrol ücretleri netleşti. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte, söz konusu bedellerin yeni yılda da değişmeden uygulanacağı duyuruldu.
Ticari ithalat kapsamı dışında kalan televizyon, cep telefonu, bilgisayar ve benzeri elektronik ürünler için alınan bandrol ücretlerinde bu yıl herhangi bir artışa gidilmedi. Karar, 1 Ocak 2026 tarihi itibarıyla yürürlüğe girerken, daha önce 2019 yılında belirlenen avro bazlı ücretlerin geçerliliğini koruyacağı bildirildi.
Açıklanan tarifeye göre; televizyonlardan 8 ila 80 avro arasında bandrol ücreti alınırken, cep telefonları için bu tutar 20 avro olarak uygulanacak. Bilgisayarlar için 10 avro bandrol bedeli öngörülürken, radyolar için 1-2 avro arasında değişen ücretler tahsil edilecek.Bunun yanı sıra, set üstü medya kutuları ve uydu alıcıları için 7 avro, video cihazları için 18 avro, televizyon özellikli birleşik cihazlar için 9-21 avro arasında bandrol bedeli uygulanacak. Görsel ve işitsel yayın alabilen diğer cihazlarda ise ücretler 2 ila 15 avro arasında değişecek.
Belirlenen tüm bandrol ücretleri, ödeme günündeki döviz kuru üzerinden Türk lirasına çevrilerek tahsil edilecek. Bu düzenleme, yurt dışından elektronik cihaz getirmeyi planlayan vatandaşlar için önemli bir maliyet kalemi olmaya devam ediyor.
Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz
Kaynak: AA.com.tr
1
Dolandırıcılar Sahte Evlilik İle Gurbetçi Vatandaşın 32 Dairesini Elinden Aldılar.
39955 kez okundu
2
Didim’de Korkunç Kavga: Gurbetçi Genç Yoğun Bakıma Alındı.
33428 kez okundu
3
Alkollü Sürücü, Gurbetçi Ailenin Aracına Çarptı: 3 Yaralı.
29212 kez okundu
4
Samsun’da Feci Kaza: 12 Yaşındaki Türk Çocuğu Şoför Hayatını Kaybetti, 3 Yaralı.
23263 kez okundu
5
İki Gurbetçinin Limon Ağacı Tartışması Ölümle Sonuçlandı.
21952 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.