ALMANYA’DA 2015 yılının başlamasıyla birlikte yasal olarak birçok değişiklik hayatımıza girecek.

Ülkede 1 Ocak 2015 tarihinden itibarın bazı meslek dalları hariç asgari ücret uygulaması devreye girecek. 8.50 euro olarak belirlenen asgari ücretin yürürlüğe girmesiyle 3.7 milyon çalışan daha fazla para kazanacak.

HARTZ IV ARTACAK

HARTZ IV yardımı alanlara yüzde iki zam yapılacak. 381 euro olan yardım 8 euro artıralarak 399 euroya yükselecek. Çalışanların ödedikleri emeklilik primi yüzde 18.9’dan 18.7’ye indirilecek. Birinci derecede yakınları bakıma muhtaç duruma düşen çalışanlar 10 gün paralı izin alabilecek. Yakınlarına bakmak mecburiyetinde olan çalışanlar ayrıca iki yıla kadar parasız izin alabilecek veya çalışma saatlerini haftada 15’e indirebilecek.

PLAKALAR DEĞİŞMEYECEK

ALMANYA’DA bazı eyaletlerde pilot proje olarak uygulanan araç plakası taşınması yeni yıldan itibaren tüm ülkede uygulanacak. İsteyen araç sahibi örneğin Hamburg’dan Münih’e taşınması halinde Hamburg trafik dairesine kayıtlı aracının plakasını değiştirmeyecek. Ayrıca yeni yıldan itibaren araç sahipleri araçlarını online olarak kapattırabilecek. FRANKFURT

Sabah