Yazın tatile gidemedim diye üzülmeyin! Size kısa ve güzel içinizi ısıtacak sımsıcak bir coğrafyada,sıra dışı Balkan Turları seyahatine ne dersiniz?

 

Balkanların en güzel şehrinde Saraybosna Bosna Hersek’te kısa bir tatil yapabilir ‘ ucuz alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.

Balkanları  keşfeden nadir gezginlerden biri olabilirsiniz.

2017 Ekim, Kasım ve Aralık  ayları arasında alternatifli tarihlerde, 3 Gün 2 Gece 4* Hotelde konaklama. 1 ülke ‘ Bosna Hersek’in Vezirler şehri Travnik’e şehri ziyareti . (Travnik, nüfus bakımından çok büyük bir şehir olmamasına karşın tarih boyunca önemini yitirmedi. Osmanlı Devleti’nin hüküm sürdüğü yıllarda Bosna Eyaleti’nin merkezi olan şehirden çok sayıda vezir ve devlet adamı yetişti. Bu vezirler yıllar boyunca Osmanlı Devleti’nde önemli hizmetlerde bulundu. Bu nedenle Travnik “Vezirler Şehri” olarak da bilinir.)

Süleymaniye Camii
Bir Süleymaniye camii de burda var. Süleymaniye Camii, Rumeli’ye has “alaca” diye adlandırılan bezemeli camilerden biridir. Travnik Alaca Camiin’de CUMA Namazımı’zı kılma imkanına erişiyoruz.
Turumuz ; Savaş sırasında birçok insanın şehit edildiği Ahmiç Köyünü ziyaret, Tarihi dokusu korunmuş Travnik sokaklarında gezinti, Tarihi Osmanlı Kale’sinden şehir manzarası ve 300 yıllık İbrahim Paşa Medresesi’nin gezilmesi, Fatih Sultan Mehmet’in su içtiği (Göksu) Plava Vodayı ziyaret ile devam edecek. Öğle yemeği için mola veriyoruz. Öğle yemeğinde Travnik köftesi yeme imkanı bulunmaktadır. Ardından Göksü’da Lasva nehri kaynağı kıyısında alışveriş ve dinlenme için serbest zaman , sonra Saraybosna şehrine gitmek için yola çıkıyoruz .. Ardından konaklama otelimizde.

2.Gün – Saraybosna – Mostar – Poçitel – Blagay Turu Cumartesi
Otelimizde alınacak açık büfe kahvaltı sonrası ,turumuz 1992-1995 yıllarında yaşanan hazin savaşın şehitleri ve Aliya Izzet Begoviç’ in anıt mezarının bulunduğu şehitliği ziyaret ile başlayacak.,
Avrupa’nın en müstesna çarşılarından biri olan Başçarşı’da gezintinin ardından Osmanlı döneminden beri eğitimine ara vermeden devam eden Kurşunlu Medresesini ve Kanuni Sultan Süleyman’ın halasının oğlu Gazi Hüsrev Bey’in Camisinin ziyareti ile turumuz devam edecek. Şehir turumuza Fatih Sultan Mehmet’e hediye edilen Hünkar Cami’ni görme, Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olarak bilinen Latin (Hünkar) Köprüsünü görme ve Osmanlı Çeşmesi’nden su içme imkanı ile devam edeceğiz.
Bu ziyaretler sonrasında Mostar’a hareket ediyoruz. Mostar yolculuğumuz bazı molalar vererek yaklaşık 2.5 saat sürecektir. İlk molamız Konjic (Konyitz) şehrinde ; burada Osmanlı’ dan günümüze kadar gelmiş ve restorasyonu Türkiye tarafından yapılan meşhur Konjic (konyitz) köprüsünü görüyoruz ve sonra Neretva nehri kenarında kahve keyfi için duruyoruz. Yolculuğumuz Jablanica (Yablanitza) yolu üzerinde Partizan askerleri tarafından sabote edilen Nazi Treni’nin ve yıkılan köprünün panoramik görülmesinin ardından aslına uygun restore edilmiş Türk izlerini taşıyan Tarihi Türk köyü Poçiteli’yi ziyareti ile devam ediyor. Poçilel saat Kulesini ve Kule başından Neretva nehrini seyretme fırsatından sonra ,gözlere güzellik veren ruhları dinlendiren 550 yıldır yaşayan Alperenler Tekkesini ziyaret ediyoruz. Ziyaret sonrası kaynağına hala ulaşılamamış Neretva nehri kıyısında sadece bu nehirde yetişen kırmızı alabalık ziyafeti imkanı. Sonrasında Mostar şehrinde Bosna tarihinde efsaneleşen Tarihi Mostar Köprüsünü ziyaret ve alışveriş için serbest zamanın ardından Saraybosna’ daki otelimize doğru hareket ediyoruz.

3.Gün – SARAYBOSNA / ALMANYA Pazar
Otelde yapılan sabah kahvaltısından ardından bavullarımızla birlikte otelden ayrılıyoruz. Saraybosnayı terk etmeden önce iç savaş zamanı iki buçuk yıl şehrin bütün ihtiyaçlarının karşılandığı ve şehre giriş çıkışların yapıldığı tüneli ve müzesini ziyaret ediyoruz. Turumuz Saraybosna’nın su kaynağı İgman Dağı’nın eteklerindeki Vrelo Bosna’da (Bosna Nehrinin kaynaği) gezintisi ve serbest zaman ile devam edecek. Dönüş yolu üzerinde Tarihi Rimski köprüsünü panoramik olarak gördükten sonra, Almanya’ya gitmek üzere Yola çıkıyoruz. Keyifli bir yolculuğun ardından Turumuzun Sonuna geliyor ve sizleri tekrar görmek dileği ile uğurluyoruz..

Tüm bu güzel yerleri keşfetme fırsatı sizleri bekliyor! Hemen rezervasyon yaptırırsanız, 289 Euro’dan başlayan avantajlı fiyatlarla kısa ve daima güzel anılarla aklınızda kalacak güzel bir tur yapabilirsiniz..

SILA – İ RAHİM TUR ‘dan DOYUMSUZ HAFTASONU TATİLİ TURLARI
#SARAYBOSNA. GEZİSİ 05.10.17 / 12.10.17 / 19.10.17 / 20.10.17 / 21.10.17 / 22.10.17 / 23.10.17 / 26.10.17 / 28.10.17

OSMANLI ŞEHRİ SARAYBOSNA’YI ZİYARET ETMEYE NE DERSİNİZ..
Yorgun geçen bir çalışma haftasından sonra, hafta sonu tatilinizi farklı alternatiflerle değerlendirebilirsiniz. Gezmeye meraklı biriyseniz ve uzun zamanınız yoksa Sıla-i Rahim Tur’un düzenlediği 3 Gün 2 gece 4* konaklamalı hafta sonu kültür turları tam size göre. Hafta sonu Turlarımız ile keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz.
Balkanların incisi, evlad’i Osmanlı Eserlerini Ziyaret ediyoruz. …
SilaYolu.com ve Euro Dienst Travel ekibi olarak 2017’inin son çeyrek yılına keyif katacak Sizler için Balkan turları önerilerimizden bir seyahat takvimi oluşturduk. 2017 ‘nin son çeyrek yılın en keyifli anlarına ilham olmasını ve 2017’yi bir gezginin heyecanıyla yaşamanız için Sıla-i-Rahim Balkan Turlarına katılın

#SARAYBOSNA. GEZİSİ 05.10.17
Sıla i RAhim Balkan Turları . Detaylı Bilgi için bizi arayın
BALKAN TURLARI SARAY BOSNA TURU 3 GÜN 2 GECE 4 * Hotelde Konaklama Kahvaltı dahil:

 

Gidiş Tarihlerimiz:
05/10/2017
12.10.17
19.10.17
20.10.17
21.10.17
22.10.17
23.10.17
26.10.17
28.10.17
02.11.17
(Not: Turlarımız en az 30 kişiyi bulduğunda gerçekleştirilir.)
#SILAİRAHİMBALKANTURLARI
#SARAYBOSNABALKANTURLARI
Kalkış yerleri.
-Bielefeld
-Osnabrück
-Münster
-Dortmund
-Essen
-Duisburg
-Düsseldorf
-Köln
-Frankfurt a. M.
-Mannheim
-Nürnberg
-München
————————————–
Fiyata dahil olan:
——————–
– Otobüs ile Seyahat Gidiş Dönüş
– Türkce Rehberlik
– 3 Gün 2 gece 4* Hotel konaklama dahil
– 4 x Hoteldeki kahvalti
———————-
Fiyata dahil olmayan:
– Müze girisleri
– öglen aksam yemekleri
– kisisel harcamalar
– vs…
—————–
Rezervasyon icin:
– Ad, Soyad, Dogum Tarihi, Adres
– cep telefonu numarasi
– bilet@sila-i-rahim.com adresine gönderdikden sonra Seyahat onay belgeniz size iletilicek…
http://www.sila-i-rahim.com/

#SARAYBOSNABALKANTURLARI…