Ülkemize seyahat edecek yabancıların vize başvurularını dış temsilciliklerimize şahsen yapmaları gerekmektedir. Vize ita etme işlemlerinde yaşanabilecek gecikmelerden ötürü vize başvurularının planlanan seyahat tarihinden en az bir ay önce yapılması yararlı olacaktır.

 

AÇIKLAMALAR:

“Resmi Pasaport” terimi diplomatik, hizmet, hususi ve resmi pasaportları kapsamaktadır. – Aşağıdaki bilgiler turizm amaçlı seyahatler için geçerlidir. Eğer öğrenim, çalışma vb. özel amaçlarla Türkiye’ye gelinecekse, dış temsilciliklerimizden geliş amacına uygun vize alınmalıdır. – Aşağıdaki bilgiler profesyonel sürücüleri kapsamamaktadır. Profesyonel sürücülere uygulanan vize rejimine ilişkin yabancının kendisine en yakın dış temsilciliğimizden bilgi alması yararlı olacaktır. – “Seyahat Belgesi” hamili yabancıların (uyruğunda bulunduğu ülkeye bakılmaksızın) dış temsilciliklerimizden vize alması gerekmektedir. -Vize muafiyetinden yararlanabilecekler haricindeki tüm yabancıların dış temsilciliklerimizden vize alması gerekmektedir. Dış temsilciliğimizin olmadığı ülkelerden gelecek yabancıların uyruğunda bulundukları ülkeye akredite olan dış temsilciliğimize vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Sınırda vize alabilen yabancılar, dış temsilciliklerimizden de vizelerini alabilirler. – Türkiye’de belgesel film çekecek, bilimsel araştırma yapacak, arkeolojik kazı yapacak veya benzeri faaliyetlerde bulunacak yabancıların dış temsilciliklerimize başvurmaları ve Türkiye’ye seyahat etmeden önce ilgili Türk makamlarından gerekli izinleri almaları gerekmektedir.

-Geçerli vizesi olan yabancıların ayrıca ikamet izni almalarına gerek yoktur. Ancak, özel meşruhatlı (öğrenim, çalışma vb.) vize ile Türkiye’ye seyahat eden yabancıların vizelerinin geçerlilik sürelerine bakılmaksızın Türkiye’ye girişlerini müteakip bulundukları ildeki Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak ikamet izni almaları gerekmektedir. – Türkiye’de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye’ye seyahat edecek bütün yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.

ÇALIŞMA VİZELERİ HAKKINDA BİLGİ:

Türkiye’de çalışmak isteyen yabancılar dış temsilciliklerimize çalışma izni ve çalışma vizesi başvurusu yapmalıdır. Bu başvuru sırasında işverenin yabancıyı istihdam edeceğini gösterir belgenin, vize başvuru formunun ve pasaportun ibraz edilmesi yeterlidir. Bu başvurudan sonra en geç on iş günü içerisinde işverenin de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na (ÇSGB) anılan Bakanlıkça talep edilen belgelerle birlikte başvurması gerekmektedir. Bu belgelerin listesini ÇSGB’nin internet sitesinde (

http://www.csgb.gov.tr) bulabilirsiniz. Başvurular ÇSGB’nca 30 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Çalışma vizesi alarak Türkiye’ye gelen yabancıların en geç bir ay içerisinde ve çalışmaya başlamadan önce bulundukları ildeki Emniyet Müdürlüğü’ne ikamet izni başvurusu yapmaları gerekmektedir.

A.B.D. :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle alabilirler. Sadece diplomatik pasaport hamillerinin turistik ve sair amaçlı seyahatleri için vizeleri, temsilciliğimizce uygun görülmesi halinde 5 yıl süreli müteaddit girişli olarak resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbikiyle üç aya kadar ikamet süreli ve üç ay geçerli olacak şekilde verilir.

 

  

AFGANİSTAN :

 

Sadece diplomatik pasaport hamilleri üç aya kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Son 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü geçemez. Umuma mahsus, hizmet ve hususi pasaport hamilleri vizeye tabidir.

 

  

ALMANYA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye’de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftır.

 

  

ANDORA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

ANGOLA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. 30 güne kadar ikamet süreli turizm seyahatleri için giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce istizansız verilir. THY ile seyahat eden Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izini hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

ANTİGUA-BARBODA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

ARJANTİN :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

ARNAVUTLUK :

 

Türkiye’ye akredite diplomatik, konsolosluk veya uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan resmi pasaport hamilleri, görevleri müddetince, vizeden muaftır. Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye’ye yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Türkiye’de toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

 

  

AVUSTRALYA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

AVUSTURYA :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızdan bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

AZERBAYCAN :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise 30 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

BAHAMALAR :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızdan bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

BAHREYN :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir ve 30 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizin yanı sıra sınır kapılarımızda da bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

BANGLADEŞ :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup istizan gerekir. Ayrıca, Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, tüm hudut kapılarımızdan 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

BARBADOS :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

BATI SAMOA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Dış temsilciliklerimizde ita edilen kısa süreli turistik vizeleri, 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü geçmemek kaydıyla verilir.

 

  

BELÇİKA :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

BELİZE :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen verilir. Toplam kalış süresi son 180 gün içerisinde 90 günü geçmez.

 

  

BENİN :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. THY ile seyahat eden Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izini hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir. . Toplam kalış süresi son 180 gün içerisinde 90 günü geçmez.

 

  

BEYAZ RUSYA :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 60 gün ikamet süreli turistik amaçlı müteaddit giriş vizelerini dış temsilciliklerimizin yanı sıra hudut kapılarımızda da bandrol tatbiki suretiyle alabilirler.

 

  

BHUTAN :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.Umuma mahsus pasaport hamillerine giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün ikamet süreli verilir.

 

  

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

BOLİVYA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi son 180 gün içerisinde 90 günü geçmez.

 

  

BOSNA HERSEK :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 60 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi son 180 gün içerisinde 90 günü geçmez.

 

  

BOTSVANA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Bir aya kadar ikamet süreli turizm seyahatleri için giriş vizesi istizansız verilir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

BREZİLYA :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise Türkiye’de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü geçmemek kaydıyla, turizm ve iş amacıyla giriş ve transit vizesinden muaftır.

 

  

BRUNEİ :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

BULGARİSTAN :

 

Diplomatik ve hizmet pasaportu hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise Türkiye’de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatler vizeden muaftır.

 

  

BURKİNA FASO :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

BURUNDİ :

 

Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabitabi olup istizan gerekir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

CAPE VERDE :

 

Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

CEZAYİR :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Dış temsilciliklerimizce ita edilen kısa süreli turistik vizeleri, son 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü geçmemek kaydıyla verilir.

 

  

CİBUTİ :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

ÇAD :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

ÇEK CUMHURİYETİ :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

ÇİN HALK CUMHURİYETİ :

 

Resmi pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup istizan gerekir ancak, 15 güne kadar ikamet süreli turizm seyahatleri için giriş vizesi dış temsilciliklerimizce istizansız verilir.

 

  

DANİMARKA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

DOĞU TİMOR :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 30 güne kadar ikamet süreli verilebilir.

 

  

DOMİNİKA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

DOMİNİK CUMHURİYETİ :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini sınır kapılarında alabilirler.

 

  

EKVATOR :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Transit vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla üç (3) gün ikamet süreli verilir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

EKVATOR GİNESİ :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 30 güne kadar ikamet süreli turizm seyahatleri için giriş vizesi istizansız verilir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

EL SALVADOR :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

ENDONEZYA :

 

Resmi pasaport hamilleri 60 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise 30 güne kadar ikamet süreli turistik amaçlı seyahat vizeleri, dış temsilciliklerimizin yanı sıra hudut kapılarımızda da bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

ERİTRE :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

ERMENİSTAN :

 

Resmi pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup, 30 güne kadar ikamet süreli turistik amaçlı müteaddit giriş vizeleri, dış temsilciklerimizin yanı sıra hudut kapılarımızda da bandrol tatbiki suretiyle verilir. Vize harcından muaf olmalarına rağmen sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilen vizelerden bandrol ücreti alınır.

 

  

ESTONYA :

 

Diplomatik pasaport hamilleri, 90 güne kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Diğer resmi pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye’de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

 

  

ETİYOPYA :

 

Diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

FAS :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

FİJİ :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 90 güne kadar ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen verilir.

 

  

FİLDİŞİ SAHİLİ :

 

Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

FİLİPİNLER :

 

Resmi pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün, transit vizeleri ise en fazla 7 gün ikamet süreli verilir.

 

  

FİLİSTİN :

 

Diplomatik pasaport hamilleri bir aya kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Diğer resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

 

  

FİNLANDİYA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

FRANSA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

GABON :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Bir aya kadar ikamet süreli turizm seyahatleri için giriş vizesi istizansız verilir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

GAMBİYA :

 

Resmi pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 90 güne kadar ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce resen verilir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup, istizan gerekir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi laşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

GANA :

 

Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

GİNE :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

GİNE-BİSSAU :

 

Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. THY ile seyahat eden ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, sadece Atatürk Havalimanı Hudut kapısında 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir.

 

  

GRENADA :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

GUATEMALA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

GUYANA :

 

Resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup, giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün, transit vizeleri de en fazla 7 gün ikamet süreli verilir.

 

  

GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ :

 

Resmi pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, vize harcından muaftır. 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini dış temsilciliklerimizden resen alabilirler. Ayrıca, 30 güne kadar ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri, dış temsilciliklerimizin yanı sıra hudut kapılarımızda da bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

GÜRCİSTAN :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

GÜNEY SUDAN:

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Dış temsilciliklerimizce ita edilen kısa süreli turistik vizeleri, son 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü aşmamak kaydıyla verilir.

 

  

HAİTİ :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir alabilirler.

 

  

HIRVATİSTAN :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

HİNDİSTAN :

 

Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir ve Schengen veya OECD üyesi ülkelerin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, tüm hudut kapılarımızdan 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi kaşe tatbiki suretiyle ita edilmektedir. Umuma mahsus pasaport hamillerine transit vizesi dış temsilciliklerimizce en fazla 3 gün ikamet süreli verilir.

 

  

HOLLANDA :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

HONDURAS :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

HONKONG :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. İbraz edecekleri notalar ile resmi sıfatlarını belgeleyen resmi pasaport hamillerine, seyahat amaçlarına bakılmaksızın vizeleri dış temsilciliklerimizce harçsız olarak verilir. Ancak, resmi ve umuma mahsus “Hong Kong Special Administrative Region of the People’s Republic of China” Passport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Ayrıca, “British National Overseas” pasaportu hamili Hong Kong doğumlu Hong Kong vatandaşları 90 gün ikamet süreli çok girişli vizelerini sınır kapılarımızdan, “Certificate of Identity-Hong Kong (C.I) ve “Document Identity for Visa Purposes-Hong Kong (D.I)” hamilleri vizelerini dış temsilciliklerimizden alabilirler.

 

  

IRAK :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri vize harcından muaf olup, İstanbul Atatürk ile Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa veya Antalya Havalimanlarına gerçekleştirilen uçuşlarla Türkiye’ye gelmeleri ve diğer belli koşulları karşılamaları kaydıyla 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli vizelerini anılan Havalimanlarında alabilir.

 

  

İNGİLTERE :

 

Sadece diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diğer resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. İbraz edecekleri notalar ile resmi sıfatlarını belgeleyen resmi pasaport hamillerine, seyahat amaçlarına bakılmaksızın vizeleri dış temsilciliklerimizce harçsız olarak verilir. Umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini dış temsilciliklerimizden resen veya sınır kapılarımızdan bandrol tatbiki suretiyle alabilirler. Ayrıca, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı pasaportlarından milliyeti bölümünde British Protected Person ve British National Overseas ibareli pasaport hamillerine 90 güne kadar ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimiz tarafından resen verilir.

 

  

İRAN :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

İRLANDA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. İbraz edecekleri notalar ile resmi sıfatlarını belgeleyen resmi pasaport hamillerine, seyahat amaçlarına bakılmaksızın vizeleri dış temsilciliklerimizce harçsız olarak verilir. Umuma mahsus pasaport hamillerine ise 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

İSPANYA :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

İSRAİL :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

İSVEÇ :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

İSVİÇRE :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

İTALYA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

İZLANDA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

JAMAİKA :

 

Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

 

  

JAPONYA :

 

Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

 

  

KAMBOÇYA :

 

Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Umuma mahsus pasaport hamillerine, transit vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 7 gün ikamet süreli verilir.

 

  

KAMERUN :

Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.

Yorumlar0

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 2 = ?

Facebook Yorumları