Bulgaristan’daki Lesovo Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen ortak denetimde, beyan edilmemiş yüklü miktarda nakit para ve altın ele geçirildi.
30 Temmuz 2026 tarihinde açıklanan olaya göre, Lesovo Gümrük Noktası’nda görevli gümrük memurları ile Sınır Polisi ekipleri tarafından yolcu otobüsüne yönelik ortak kontrol gerçekleştirildi.
Romanya’dan Türkiye’ye seyahat eden yabancı plakalı otobüs, 24 Temmuz 2026 tarihinde sınır kapısında denetime alındı.Otobüs sürücüsü ve yolcular, gümrük makamlarına beyan edecek herhangi bir eşya veya nakitlerinin bulunmadığını bildirdi. Ancak yapılan detaylı aramada, Romanya vatandaşı bir yolcunun iç çamaşırında ve el çantasında gizlenmiş halde 16 bin 310 avro ile 228,20 gram ağırlığında altın külçe ve altın madeni para bulundu.
Uzmanlar tarafından yapılan incelemede ele geçirilen altınların farklı ayarlarda olduğu ve toplam değerinin 25 bin 115 avro olduğu tespit edildi.Gümrük ekipleri, beyan edilmeyen nakit para ve altınlara el koyarken, Romanya vatandaşı yolcu hakkında Para Kanunu ve Gümrük Kanunu kapsamında iki ayrı idari işlem başlatıldığı bildirildi.
Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz
1
2025 Türkiye – Almanya Arası Gümrük Limitleri
82810 kez okundu
2
Sıla Yolunda Feci Kaza: Baba ve Oğlu Hayatını Kaybetti.
43793 kez okundu
3
Son Sılayolu Yolculukları Oldu: Gurbetçi Aileden 3 Kişi Hayatını Kaybetti.
37976 kez okundu
4
Gurbetçi Vatandaş Sınır Kapısında Hayatını Kaybetti: “İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olamaz”.
30316 kez okundu
5
Türkiye’den gelen araçta 100 bin adet sigara yakalandı.
30168 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.