Bulgaristan Kaptan Andreevo Sınır Kapısı’nda, Türkiye’ye giden tırın şoför kabininde beyan edilmeyen 524 bin 940 avro tespit edildi.
Bulgar gümrük memurları, ülkeden çıkış yapan bir tırda yaptıkları incelemede, yıl başından bu yana kadar rekor miktarda, beyan edilmemiş nakit para ele geçirdi.
Tır sürücüsü Türk vatandaşı, malların Almanya’dan Bulgaristan ve Türkiye üzerinden Afganistan’a taşındığına dair düzenli belgeler ibraz etti. X-ray cihazında kapsamlı bir inceleme yürütülen tırın sürücü kabininde alışılmadık yoğunluklar tespit edildi. Daha sonra yapılan fiziki kontrolde, şoför mahalli dinlenme yatağının şiltesinde ve her iki koltuğun arka tarafındaki döşemenin altında toplam 524 bin 940 avro para bulundu.
Olayla ilgili Haskovo Bölge Savcılığı işlem başlattı.
Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatırız! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlara karşı hukuki süreç başlatılacaktır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.