Bulgaristan Rusçuk gümrük görevlileri, Tuna Köprüsü-Vidin bölgesinde bir tırda yapılan incelemede beyan edilmemiş 241 bin 20 İngiliz sterlini tespit etti.
Olay 25.08.2024 tarihinde Romanya’dan Bulgaristan açılan Ruşçuk Sınır Kapısı’nda yaşandı.
Yabancı plakalı tırın Türk sürücüsü Y.O. gümrüğe geldiğinde, ” beyan etmesi gereken parası olup olmadığı soruldu ancak şoför bunu reddetti”. Gümrük müfettişleri araçta inceleme gerçekleştirdi ve tırın fabrika boşluklarından birinde manipülasyon yapıldığı şüphesi oluştu. X-ray ile röntegen çekilen aracın bir bölümünde bir yoğunluk tespit edildi.

Kontrol sonrası aracın bir bölümüne gizlenmiş naylon torbalara sarılmış 44 adet paket bulundu. Sayım sonrası paketlerde toplamda 241.020 İngiliz Sterlini olduğu tespit edildi.Sürücü gözaltına alınırken olay mahkemeye sevk edildi.
Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz
Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.
1
2025 Türkiye – Almanya Arası Gümrük Limitleri
53233 kez okundu
2
Sıla Yolunda Feci Kaza: Baba ve Oğlu Hayatını Kaybetti.
35312 kez okundu
3
Türkiye’den gelen araçta 100 bin adet sigara yakalandı.
23743 kez okundu
4
Gurbetçi Vatandaş Sınır Kapısında Hayatını Kaybetti: “İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olamaz”.
23285 kez okundu
5
Türkiye’ye Giden Araç İçerisinde Beyan Edilmeyen 60 Bin Avro Yakalandı
22789 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.