Hem yaz hem de Kurban Bayramı tatilini Türkiye’de geçirmek amacı ile yola çıkan gurbetçilerin, Sırbistan/ Bulgaristan gümrük kapılarında yaşadıkları bir takım sıkıntılar, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök’ün müdahalesine maruz kaldı. Büyükelçi, iki ülke arasındaki en büyük gümrük kapısı olan Kalotina’yı ziyaret ederek geçişlerin kolaylaştırması adına Bulgar makamları ile temasa geçti.

Büyükelçi Aylin Sekizkök, bulunduğu bu ziyareti ile alakalı sosyal medyada yayınlamış olduğu paylaşımda, ‘’Bulgaristan ile Sırbistan arasında trafik yoğunluğu olan Kalotina Sınır Kapısında, Bulgaristan makamlarıyla temasta bulunmak ve geçişleri hızlandırmak amacı ile neler yapılabileceği ele almak üzere geldim. 11 peronun tamamı açık ve tam kapasite ile çalışıyor fakat trafik yoğunluğu fazla olmasından ötürü bugün rekor sayılan 24 bin araç, 72 bin kişinin geçiş yaptığını öğrendim’’ dedi.

Büyükelçi Aylin Sekizkök, geçişi kolaylaştırmak adına Bulgar makamına, sınırın geçilmesinin ardından  ülke topraklarında istisnai olarak çift yol açılmasını önerdiklerini ekledi.  Bulgaristan’a giriş yapacak Türk vatandaşlarının dinlenmiş bir şekilde yola çıkacak olmaları, kontrol edilecek tüm evraklarını önceden hazırlamalarını ve bu şekilde rutin uygulamaları kolaylaştıracaklarını aktaran Aylin Sekizkök, bir aracın kontrolünün normal koşullarda bir dakika sürdüğünü belirtti.

Yola Hafta Sonu Çıkmayın!

Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, bayramlarını ve tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların, hafta sonu yola çıkmamaları konusunda tavsiye de bulundu. Sekizkök aynı zamanda Bulgaristan ve Sırbistan arasında 4 ayrı sınır kapısının bulunduğunu ve bu kapılardan tümünün kullanılabileceğini aktardı.