DOLAR 36,1111 0.01%
EURO 37,7099 0.37%
ALTIN 3.386,100,57
BITCOIN 34626491.02121%
ETARENTACAR
E.T.A RENT A CAR
ETA Türkiyeyolyardimi
SGK 50 bin Emeklinin Maaşını Kesti
246 okunma

SGK 50 bin Emeklinin Maaşını Kesti

18 Haziran 2024 09:42
SGK 50 bin Emeklinin Maaşını Kesti
0

BEĞENDİM

E.T.A Türkiyeyolyardimi.com

Yeniçağ gazetesinin haberinde, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı’ndan sonra  50 bin emeklinin maaşının yatmayacağı bildirildi.

Haberin detaylarında, SGK yaklaşık 16 milyon emeklinin maaşını ödediği, son dönemde EYT (Erken Emeklilik Talepleri) dolayı emekli sayısında artış olması SGK’ın yükünün iyice arttmasına sebep olduğu ve gelir gider dengesindeki bu bozulmadan dolayı yeni tedbirler almak mecburiyetinde kaldığı belirtildi.

Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin yaptığı denetimler sonucunda usulsüzlükler yapıldığı belirlenen emeklilerin maaşlarının kesilerek hukuki süreç başlatılıyor. Bu kapsamda 2023 yılında 50 bin emeklinin maaşının kesildiği ve haklarında yaşam işlem başlatıldı.

Öte yandan SGK’nin geliştirdiği sistemle sahte sigortalar da görülebiliyor. Sahte sigortalar, emeklilik prim sayısını tamamlamak isteyen kişilerce sıklıkla kullanılan bir yöntem olarak biliniyor. Buna göre kişiler, herhangi bir işte çalışmadıkları halde kendilerini çalışıyormuş gösterip prim ödeyerek sisteme kayıtlarını gizlice oluşturuyorlar.

Cepnet

Sahte sigortalılığın belirlenmesi durumunda, emekli kişilerin maaşı kesiliyor, önceki ödenen maaşlarının faiziyle beraber geri ödenmesi isteniyor. SGK’ya 30 gün içinde geri ödeme yapılmadığı takdirde yasal işlem başlatılıyor ve icra yoluyla bu para tahsil ediliyor.

Geçen yıl 88.455 sahte sigortalı ve 1533 sahte işyeri tespit edilmiş.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.