Almanya’nın kararı domino etkisi yarattı. Avusturya ve Slovakya da sınır kontrollerine başlayacağını duyurdu.

Almanya’nın ‘Schengen’ uygulamasını askıya alacağını ve sınır kontrollerine başlayacağını duyurmasının ardından, Avusturya ve Slovakya da benzer yönde karar aldıklarını açıkladı.

Macaristan ise sığınmacıları Avusturya sınırına yığıyor.

Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner Almanya örneğinde olduğu gibi Macaristan sınırında kontrollere başlayacaklarını duyurdu.

SLOVAKYA’DA BAŞLAYACAK

Slovakya İçişleri Bakanlığı da Avusturya ve Macaristan sınırında kontrollere başlayacaklarını söylediler.

3 YILA KADAR HAPİS

Sırbistan sınırından ise binlerce sığınmacı, Macaristan’a girmeye çalışıyor. Yarından itibaren Macaristan’da yeni iltica yasaları yürürlüğe girecek. Bu yasalara göre Sırbistan sınırını yasadışı olarak geçenler 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabilecek. Ayrıca Sırbistan sınırındaki tel duvarın yapımına da devam ediliyor.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

ALMANYA, da ise sınır kontrollerinin başlamasıyla birlikte ‘ Yetkililer, A3 ve A8 otoyollarında her aracın kontrol edileceğini söylediler. Sınırda kontrolerin başlamasıyla birlikte A3 ve A8 otobanında uzun kuyruklar oluştu.

SIRBİSTAN SINIRI KAPATTI

Almanya’nın, ardından Avusturya ve Slovakya’nın sınır kontrollerine başlaması üzerine Macaristan Sırbistan sınırını kapattı.

Bölgedeki AFP ve Reuters muhabirlerinin aktarımına göre Macar polisi Sırbistan’dan sığınmacıların ana geçiş noktasını kapattı.

ÇEKOSLAVAKYA DA KONTROLLERE BAŞLADI

Avusturya ve Slovakya sınır kontrollerine başlayacaklarını duyurmasının ardından ‘ Çekoslavakya’da Avusturya ve Macaristan sınırında kontrollere başlayacağını  duyurdu.

Tüm bu gelişmelerden sonra sınır kontrollerinin diğer Schengen ülkelerinede yansıması bekleniyor. 
Schengen ülkelerinin tek tek sınır kontrollerine başlamasıyla akıllara acaba schengen sınırları tamamen kalkıyormu sorusu geldi.

SılaYolu.com