Bulgaristan'dan Türkiye'ye yasa dışı olarak geçmeye çalışan Türk vatandaşı, sınırda yakalandı ve gözaltına alındı

Türkiye'den, Bulgaristan üzeri kaçak yollarla Avrupa'ya geçmek isteyen ve Türkiye'nin çıkardığı İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Türk vatandaşı Cüneyt Obruklu (46) Bulgaristan sınırını geçmek isterken yakalandı.

 

Kaçak şahıs, 8 banka kartı dolandırıcılığı, 17 hırsızlık ve 4 vergi suçundan aranırken, tüm suçlardan toplam 19 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı aktarıldı.

Mahkeme, yasadışı bir şekilde geçmeye teşebbüs ettiği gerçeğini dikkate aldı. Kişinin itiraflarından Türkiye'de hüküm giydiği açıkça görülüyor ki mahkemeye göre bu durum, kişinin kaçma şüphesi, iade işlemlerinin doğru ve zamanında yürütülmesini açısından yüksek derecede önem arz ediyor.

Haskovo Bölge Mahkemesi, bölge savcılığının talebi üzerine bugün verdiği kararda; 46 yaşındaki Cüneyt Obruklu'nun iade davasına kadar 40 güne kadar gözaltında tutulmasına onay verdi.

Haber: silayolu.com

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.