Türkiye’nin milli havayolu Türk Hava Yolları, üst üste yakaladığı başarılarla gurbetçileri gururlandırmaya devam ediyor. Ancak özellikle izin sezonunda belirlenen fiyatlar ise gurbetçilerin büyük zorluklar yaşamasına neden oluyor. Aynı dönemde diğer hava yollarının da fahiş fiyat belirlemesi vatandaşları kara yoluna mecbur bırakıyor.

Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan Türkler için 2024 yılının izin sezonun daha sonuna geliniyor.

Sezon öncesi tatil planları yapan gurbetçilerin önünde duran en büyük engellerden biri ise uçak biletlerinin aşırı pahalı olması. Uçak biletlerinin aşırı derecede pahalı olması sebebiyle

Her yıl karayoluna olan ilgi ve talep daha da artıyor.

Geçtiğimiz günlerde , Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü, Türkiye'ye gelen yabancı sayısını açıkladı. Yani geçen yıl yüzde 5'lik bir artış yaşanırken, son 5 yılda Türkiye'ye gelen gurbetçi sayısında yüzde 45'lik bir artış yaşandı.

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge İdaresi'nin yayınladığı rakamlar geçen yıla göre yüzde 5'lik bir artış gösteriyor. Geçen yıl 22 Haziran ve 11 Ağustos tarihlerinde Edirne’nin Kapıcule, Hamzabeli, İpsala, Pa Girişi Zarkul ve Dreiköy kara sınır limanlarından 1 milyon yolcu, 873 bin yolcu, 467 bin yolcu ve 392 araç geçerken, bu yıl aynı tarihte 1. milyon yolcunun ülkeye giriş yaptığını, 490 bin araç ve 964 yolcunun, 969 bin yolcu ve 135 yolcunun giriş yaptığını duyurdu.

Tablodan da anlaşılacağı üzere ülkeye giren yabancı sayısı geçen yıla göre 95 bin yani 550 kişi arttı. Son 5 yılda yüzde 45 büyüme Verilerin açıklanmasının ardından Türkiye'ye giren yabancı sayısında yüzde 5 oranında artış olduğu söyleniyor. Son beş yılın verilerine baktığımızda bu oran yüzde 45 civarında.

Her yıl karayoluna olan artış ölümlü kazaları da beraberinde getiriyor.

 

Trafiğin özellikle yoğun olduğu günler
Cuma öğleden sonraları özellikle sınır kapılarında yaşanıyor. Yıllardır güzergah üzerinde bulunan ülkelerde de her yıl aynı manzara ile karşılaşıyoruz.  

 

Bu nedenle hafta sonu yola çıkacaklar, sürekli trafik sıkışıklığına sıkışıp kalmak,

sınır kapılarında saatlerce kuyruklarda beklemek istemiyorsanız hafta içi alternatif bir seyahat tarihi belirlemenizde fayda var.

 

Örneğin seyahat planınızı Pazartesi – Perşembe günleri arası yapabilirsiniz. Bu planlama aynı zamanda dönüş yolculuğu için de geçerlidir .

 Haber. Silayolu.com / Sezai Koç / Edirne