Fransa’da ’’Victimes et citovens’’ (Kurbanlar ve Vatandaş) adlı bir trafik yardımlaşma derneği, trafik kazalarının % 84’üne erkeklerin yol açtığına dikkat çekmek için bir kampanya düzenlendi. "Conduisez comme une femme" (Kadın Gibi Araba Kullan) adıyla büyük bilboard reklamlarında değişik resim ve mesajlara yer veren kampanyada, ’’Trafik kazalarının yüzde 93’ü alkollü erkek sürücüler yüzünden meydana geliyor. Hayatta kalmanın tek yolu kadın gibi araba sürmek’’ gibi konulara ilgi çekilmek isteniyor. Yine başka bir reklam panosunda, trafik kazalarında ölen her on gençten dokuzunun erkek olduğu yazıyor.

Dernek Başkanı Julien Thibault kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada, kendisinin de aşırı hız yüzünden bir trafik kazası kurbanı olduğunu, ’’Trafik ihlaleri yapmayalım. Böylece trafiğe daha az kaza ve kurban veririz’’ diyerek herkese çağrı da bulunuyor. 

TRAFİK KURBANLARINA YARDIM DERNEĞİ

‘‘Victimes et citovens‘ derneğinin bünyesinde gönüllü çalışan birçok avukat ve gazeteci bulunmakta. Fransa’da bakanlıklar ve Avrupa Trafik Güvenlik birimleriyle ortak çalışıyorlar. Trafik kazalarında yaralanan veya geride kalanları okullara, trafik sürücü kurslarına ve çeştili firmalara kazalarla iligili konuşma yapmaları için gönderek insanların daha duyarlı olmalarını talep ediyorlar. Ayrıca gönüllü olarak hastanelere gidip, yardımcı oluyorlar ve trafik kazası kurbanlarının: Kolum, bacağım olmadan nasıl yaşarım? Hafızam yeniden ne zaman yerine gelir? türü sorularına cevap arıyorlar.

ERKEKLER TRAFİKTE BÜYÜK RİSK TAŞIYOR

Öte yandan trafik yardımlaşma derneği , erkeklerin trafikte davranışlarına ve sonuçlarına şu şekilde vurgu yapıyor: Yaklaşık kazalarda ölen ve yaralananların dörte üçü erkek. Ehliyetleri alınan her beş kişiden dördü erkek. Özellikle motor ve bisiklet kazalarında en büyük pay erkeklerin. Kadınların bir trafik kazasında ölme ihtimali erkeklere göre sekiz kat daha az.

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.