DOLAR 41,6142 0,23%
EURO 48,8551 0,44%
ALTIN 5.174,030,32
BITCOIN 49987481.25424%
Acibadem Yaz 2025
Köln Bonn Airport
Hamburg’tan Başlayan Bisikletle Sılayolu Yolculuğu 50 Gün Sonra Yalova’da Son Buldu
  • Silayolu.com
  • Sılayolu
  • Hamburg’tan Başlayan Bisikletle Sılayolu Yolculuğu 50 Gün Sonra Yalova’da Son Buldu
2412 okunma

Hamburg’tan Başlayan Bisikletle Sılayolu Yolculuğu 50 Gün Sonra Yalova’da Son Buldu

26 Eylül 2025 16:43
Hamburg’tan Başlayan Bisikletle Sılayolu Yolculuğu 50 Gün Sonra Yalova’da Son Buldu
0

BEĞENDİM

Acibadem Yaz 2025_300x250 px

Avrupa’da yaşayan milyonlarca gurbetçinin yaz aylarında tercih ettiği “sılayolu” genellikle otomobil veya benzeri araçlarla yapılırken, Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan aslen Karslı olan Cumhur Ünyılmaz farklı bir deneyime imza attı. Ünyılmaz, otomobil yerine bisikletiyle yola çıkarak 50 gün süren ve 5 ülkeden geçtiği 3.000 kilometrelik zorlu ve macera dolu bir serüveni geride bıraktı.

22 Temmuz 2025’te Hamburg’dan yola çıkan Ünyılmaz, yaklaşık 50 gün süren yolculuğunda Almanya, Avusturya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye’yi pedal çevirerek geçti. Yolculuğun sonunda İstanbul üzerinden Yalova’ya ulaşarak ailesine kavuştu.Ünyılmaz, macera dolu bisiklet yolculuğunu Silayolu.com editörü İbrahim Yırtmaz’a anlattı.

Ünyılmaz, “Hamburg’dan başlayan yolculuğumun ilk etabı Münih kentine kadar devam etti. Ardından Avusturya’nın zorlu ve engebeli dik rampalarını aşarak İtalya’ya giriş yaptım.İtalya’ya gelmişken tarihi kent Roma’yı görmeden olmazdı ve bisikletimi Roma’ya doğru sürmeye karar verdim. Bu tarihi kentte tarihi noktaları ziyaret ettikten sonra Napoli’ye geçerek feribotla Sicilya’ya geçtim. Şunu belirtmeliyim ki Sicilya’nın atmosferi mükemmeldi. Oradan da bir sonraki hedefim olan Yunanistan’a geçiş yapmak için tekrar Napoli’ye dönerek İtalya’nın Brindisi Limanı’na kadar pedal çevirdikten sonra feribotla Yunanistan’a geçtim”.

Cepnet

“Türkiye’ye Giriş Anımı Kelimelerle Anlatamam”

Zorlu Avrupa yolculuğu sonrası Türkiye’ye giriş yapmak içinİpsala Sınır Kapısı’na gelen Ünyılmaz, “Avrupa’da yaşayan milyonlarca gurbetçi kardeşim bilir ki; Türkiye sınırına gelindiğinde sıla yolculuğunun tüm yorgunlukları ve zorlukları Al Bayrağımız göründüğünde sona erer. Bu duygu kesinlikle kelimelerle ifade edilemez. Ancak yaşanır” diye ifade eden Hamburglu gurbetçi, günlük ortalama 80 kilometre süren bu serüvende İstanbul’a ulaştığında ise büyük bir gurur yaşadığını söyledi.“Bazen tükenmiş hissettim ama her yeni gün yeniden başladım. Sonunda imkânsız gibi görünen şey gerçek oldu ve 50 gün süren macera ve dolu meşakkatli bisiklet yolculuğum Yalova’da son buldu” diye konuştu.

‘Bir Sonraki Hedefim Kars’

Binlerce kilometrelik zorlu yolları bisikletiyle aşarak Yalova’ya ulaşan Cumhur Ünyılmaz, “Allah izin verirse bir sonraki bisikletle sılayolculuğumu memleketim Kars’ta tamamlamayı planlıyorum. Bu süreçte bana gerek sosyal medyadan gerekse telefonla devamlı motive edici mesajlar paylaşan tanıdığım ve tanımadığım herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Fotoğraf: Silayolu.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.