Yurt dışında yaşadığı talihsiz bir kazada parmağını kaybeden 55 yaşındaki Sayit Karataş, soğukkanlılığı ve doğru ilk müdahalesi sayesinde parmağına yeniden kavuştu. Kopan parmağını saatlerce buz içinde muhafaza ederek Türkiye’ye gelen Karataş’ın parmağı, olaydan yaklaşık 14 saat sonra Bursa’da gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla yerine dikildi.
Bulgaristan’da ikamet eden Karataş, büyük bir özenle baktığı güvercinleri için daha sağlam bir kümes inşa etmek isterken beklenmedik bir kazayla karşılaştı. Kümesi rüzgâr ve yabani hayvanlara karşı güçlendirmek amacıyla metal parçalar kullanan Karataş, montaj sırasında metalin arasına sıkışan orta parmağını tırnak hizasından kopardı. Olayın ardından başvurduğu sağlık kuruluşlarında parmağın dikilemeyeceği, yalnızca doku nakliyle kapatma işlemi yapılabileceği kendisine iletildi.Bunun üzerine kopan parmağını steril koşullarda buz poşetleri içinde muhafaza eden Karataş, umutlu bir bekleyişle yaklaşık 600 kilometrelik yolu kat ederek Bursa’ya geldi.
Yol boyunca parmağı sürekli soğuk tutmaya özen gösterdiğini anlatan Karataş, buzlar eridikçe yenilerini temin ederek hücrelerin canlılığını korumaya çalıştı.Doruk Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Furkan Karabulut ve ekibi, ameliyathanede yapılan değerlendirmede kopan parça dokularının canlı olduğunu tespit etti. Olayın üzerinden 14-15 saat geçmiş olmasına rağmen parmağın dikilmesine karar verildi.
Riskli bir operasyon olmasına rağmen hastaya bir şans vermek istediklerini belirten Karabulut, ameliyatın başarıyla tamamlandığını açıkladı.Operasyondan sonra parmağın dolaşımının düzenli olarak takip edildiğini vurgulayan Karabulut, “Yaklaşık bir haftadır yaptığımız kontrollerde parmağın canlılığını koruduğunu gördük. Hem estetik hem de fonksiyonel açıdan hastamızın parmağını ilerleyen süreçte büyük ölçüde kullanabileceğini öngörüyoruz. Bu tür vakalarda zamanla yarışıyoruz ve doğru ilk müdahale başarıyı doğrudan etkiliyor” ifadelerini kullandı.Yaşadığı zorlu sürecin ardından parmağına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Karataş’ın yüzü, başarılı ameliyat sonrası güldü.
Haber:Silayolu.com İbrahim Yırtmaz
Kaynak ve Fotoğraf: iha.com.tr
1
Dolandırıcılar Sahte Evlilik İle Gurbetçi Vatandaşın 32 Dairesini Elinden Aldılar.
39561 kez okundu
2
Didim’de Korkunç Kavga: Gurbetçi Genç Yoğun Bakıma Alındı.
33218 kez okundu
3
Alkollü Sürücü, Gurbetçi Ailenin Aracına Çarptı: 3 Yaralı.
29015 kez okundu
4
Samsun’da Feci Kaza: 12 Yaşındaki Türk Çocuğu Şoför Hayatını Kaybetti, 3 Yaralı.
23091 kez okundu
5
İki Gurbetçinin Limon Ağacı Tartışması Ölümle Sonuçlandı.
21769 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.