ALMANYA’DAKİ Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin (NRW) okul tatiline çıkmasıyla  gümrüklerde yoğunluklar oluştu.

 

Hafta sonu ‘Avrupa’nın değişik ülkelerinden senelik izinlerini Türkiye’de geçirmek için yola çıkan gurbetçiler

dünöğle saatlerinde (pazar) üzeri Kapıkuleye ulaşmaya başladılar. Gurbetçilerin aynı anda Kapıkuleden giriş yapmaları araç kuyruklarının uzamasına neden oldu.Avrupalı Türkler yaz tatillerini geçirmek için Türkiye’ye akın etmeye devam ediyor.

Hafta sonu Macaristan çıkışı Röezke sınır Kapısı ve Sırbistan girişi sınır kapısı,Slovenya istiakemti,Hırvatistan-Sırbistan sınırında uzun kuyruklar oluştu,Yolcular yoğunluk nedeniyle saatlerce uzun kuyruklarda beklemek zorunda kaldılar,Alınan bilgide beklemelerin 9  saate kadar sürdüğü belirtildi.

TÜRKİYE gümrüklerinde de Cuma gününden itibaren yoğunluk yaşandı. Cuma günü çoğunluğu Kapıkule ve İpsala olmak üzere Türkiye’ye 4136 araç ile 19 bin 235 kişi giriş yaptı. Cumartesi günü ise giriş yapan otomobil sayısı 5356, yolcu sayısı ise 24 bin 318 olarak tespit edildi.

Alınan bilgiye göre ‘Yetkililer ‘ Kapıkule sınır kapısından hafta sonları daha yoğun giriş yapıldığını

belirtiyorlar..

Yetkililer’ Önümüzdeki günlerde Almanya’nın Baden würtemberg eyaleti ve Bayern eyaletinin okul tatillerinin başlamasıyla sınırlarda yoğunlukların daha da artabileceğini kaydettiler.

Silayolu.com /Edirne