İzin mevsiminde sık sık haberini yaptığımız dolandırıcılık olayı şimdi Almanya’nın otoyollarında da görülmeye başlandı. Sıla Yolu’na çıkan Avrupalı Türkleri yolda durdurup, “Param yok. Aracım bozuldu. Üzerimde bu altın yüzük var. Karşılığında bana para verir misin?’ diyen dolandırıcılar aynı numarayı Almanya otoyollarındaki dinlenme tesislerinde bu kez Almanlara yapmaya basladı.

GÖRÜNTÜLENDİ

“Otoban altıncısı” (Autobahngold) adıyla tanımlanan dolandırıcılık olayı yaygınlaşmaya başlayınca polis harekete geçti. Bochum polisi, dolandırıcının oyununa gelmeyen bir adamın oğlunun çektiği fotograf ile bir dolandırıcıyı aramaya başladı.

MAHKEME KARARIYLA

Fotoğraf mahkeme kararıyla yayımlanırken polis, “Otobanların çıkışlarında, girişlerinde ve park yerlerinde kurbanlarını durduran dolandırıcı, aracının bozulduğunu, yanında para olmadığını anlatıp, bunun karşılığında gerçek altın diye sahte altın teklif ediyor ve karşılığında para istiyor” açıklaması yaptı. Polis, kurbanların ve dolandırıcı hakkında bilgi verebileceklerin 02302 / 209- 3821 numaralı telefonu aramalarını da istedi.

Sabah