Yıllık izinlerinde memleketlerine gelen ve geçen haftadan itibaren dönmeye başlayan gurbetçiler, sınır kapılarında yoğunluk oluşturmaya devam ediyor. 17 Ağustos 2024 saat 14:00 itibariyle, Türkiye çıkış ve Bulgaristan giriş sınır kapılarında bekleme süreleri 11 saate kadar ulaştı.

Edirne’den Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısında ve Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’na giden gurbetçilerin saatler süren işlem sırası sebebiyle bekleyişleri adeta çileye dönüşüyor.Araçlar toplama alanına çekiliyor, yolcular toplama alanında insanların ihtiyaçlarını giderecek tuvaletler bulunmadığını söylüyorlar.

Silayolu.com’a Hamzabeyli Sınır kapısında uzun kuyrukta beklediğini anlatan Hakan Gülter sözlerine şöyle devam etti. Tamamen bir rezalet araçlar bekleme sahasına yönlendiriliyor ancak bekleme sahasına gelen araçlar tozu dumana katıyor. Çünkü bekleme sahası çakıl taştan oluşuyor, beton değil. Birde ne Tuvalet ne Lavoba vardı, Bayanlar için daha kötü bir durum maalesef ihtiyaçlarını gidermek için o kuyruklarda çalılıkların arasına gitmek zorunda kalıyorlar. Etrafta çöp tenekesi yok çöp tenekesi olmadığından bazıları çöplerini torbalar halinde yan yola attığına şahit oldum hatta biriyle tartıştım. çok vahim durumlar bu sene gözlemledim yetkililer bir an önce bu sorunlara cözüm üretmesi gerekiyor dedi.

Haber. Silayolu.com / Edirne / Sezai Koç