DOLAR 43,0076 0.08%
EURO 50,6349 -0.02%
ALTIN 6.007,150,70
BITCOIN 38085921.19699%
ETARENTACAR
Duru Bulgur
ETA Türkiyeyolyardimi
Berlinde Yılbaşı Bilançosu: 400 Gözaltı, Ağır Yaralılar ve Kayıplar Var!
  • Silayolu.com
  • Avrupa
  • Berlinde Yılbaşı Bilançosu: 400 Gözaltı, Ağır Yaralılar ve Kayıplar Var!
262 okunma

Berlinde Yılbaşı Bilançosu: 400 Gözaltı, Ağır Yaralılar ve Kayıplar Var!

1 Ocak 2026 23:18
Berlinde Yılbaşı Bilançosu: 400 Gözaltı, Ağır Yaralılar ve Kayıplar Var!
0

BEĞENDİM

Almanya genelinde 2026 yılı coşkuyla karşılansa da, kutlamaların dozu birçok noktada kaçtı. Başkent Berlin başta olmak üzere birçok şehirde polis ve acil servis ekipleri saldırıya uğrarken, patlayıcılar nedeniyle yaşanan kazalar can yakıcı kayıplara yol açtı.

Kreuzberg ve Neukölln’de Hareketli Gece

Berlin – Berlin Emniyeti’nin ilk verilerine göre, özellikle gurbetçilerimizin de yoğun yaşadığı Kreuzberg ve Neukölln bölgelerinde kutlamalar yer yer çatışma görüntülerine sahne oldu. Güvenlik güçlerine ve itfaiye ekiplerine havai fişek ve maytaplarla saldırılması üzerine polis sert müdahalede bulundu. Gece boyunca yaklaşık 400 kişi gözaltına alınırken, ciddi suçlara karıştığı belirlenen 7 kişi hakkında tutuklama talep edildi.

Havai Fişek Yasakları İşe Yaradı

whatsapp haber hattı 400x50

Brandenburger Tor (Brandenburg Kapısı) çevresindeki dev kutlamaların sorunsuz geçtiği bildirildi. Polisin bu yıl belirli bölgelerde uyguladığı “Böllerverbotszone” (Maytap Yasaklı Bölge) kuralının, olayların daha da büyümesini engellediği vurgulandı. Ancak yasaklı bölgelerin dışında durum yine kaotikti.

Yaralılar Arasında Çocuklarda Var

Berlin-Marzahn’daki Kaza Hastanesi (UKB), yılbaşı gecesinin acı bilançosunu paylaştı. Hastaneye kaldırılan 25 ağır vakadan birçoğunun parmak veya el kaybı (ampütasyon) ile sonuçlandığı belirtildi. Yaralılar arasında çocukların da bulunması yetkilileri derin endişeye sevk etti.

Almanya Genelinde Can Kayıpları Var

Yılbaşı gecesi sadece Berlin değil, ülke genelinde trajedilere sahne oldu:

  • Bielefeld: Kendi yaptıkları patlayıcıları deneyen iki 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti.
  • Rostock: 14 yaşındaki bir çocuk, patlayan maytap nedeniyle sol elini kaybetti.
  • Leipzig: Yasaklı bir patlayıcıyı kullanmaya çalışan 16 yaşındaki bir kız çocuğu ağır yaralandı.

Sılayolu’ndan Vatandaşlarımıza Hatırlatma

Hala kutlamaların devam ettiği bu günlerde, kullanımı yasak olan (Polonya tipi veya ev yapımı) patlayıcılardan uzak durulması, özellikle çocuklarımızın bu tür tehlikeli maddelerden korunması hayati önem taşımaktadır.

Haber: Silayolu.com – Haber Merkezi

(Kaynak: Stern.de / Silayolu.com -Redaksiyon: Sezai Koç)

Foto: Temsili ( Aİ )

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.