Berlin’de kafe ve restoranların dış alanları müşterilere açıldı

Almanya’da koronavirüs insidans oranının düşüş göstermesiyle başkent Berlin’de restoranlar, kafeler, çay bahçeleri dış alanlarına masa, sandalye koyarak müşterilerini kabul etmeye başladı.

KISITLAMALAR GEVŞETİLİYOR

Mart ayında Federal Hükümet ve eyalet başkanlarının birlikte aldığı kararlar gereği, yeni vaka sayılarının 5 gün üst üste 100’ün altında olduğu bölgeler, kısıtlamaları gevşetme yoluna gidiyor. Son dönemde ülke genelinde azalan vakalar sonucu Almanya’da pek çok eyalet salgın kısıtlamalarını esnetiyor.

Bu doğrultuda başkent Berlin’de bugünden itibaren restoranlar, kafeler, çay bahçeleri dışarıya masa-sandalye koyabilecek ve dışarı servis yapabilecek

Restoran, kafe izin şimdilik sadece aşı belgesi olanlar, 24 saat geçerli negatif hızlı test belgesi olanlar yararlanabiliyor. Yine son 6 ay içerisinde koronaya yakalanmış ve iyileşmiş olanlar da antikor geliştirmiş olacaklarından bu hizmetten yararlanabiliyor.

Yine masaya oturmak isteyen müşteri cep telefonuna indireceği barkot okuyucuyla gittiği mekânda kaydını yaptırması gerekiyor. Bulaşma riskinin açık havada daha az olduğundan yola çıkılarak alınan kararlar gereği, şimdilik iki farklı aileden en fazla 5 kişi aynı masada oturabiliyor. Mekânların içerisinde servis ise kesinlikle yasak. Müşterilerin 2 saat oturmalarına izin veriliyor.

 

Foto: DW.com

Kaynak: DW.com