Romanya ve Bulgaristan’ın Şengen Bölgesi’ne hava ve denizden katılımının sağlamasına ilişkin Avusturya ile prensip anlaşmasına vardığı duyuruldu.
Bulgaristan Haber Ajansının (BTA) haberine göre, Başbakan Nikolay Denkov, Avusturya ile yapılan müzakereler sonucunda, iki ülkenin Şengen Bölgesi’ne hava ve deniz yoluyla katılımı konusunda prensipte anlaştığını, kara sınırlarıyla da katılım için müzakerelerin devam edeceğini açıkladı.
Denkov, “Şengen konusunda fazla ilerleme kaydedilemeyen 12 yılın ardından bugün Bulgaristan’ın bu tartışılmaz başarısından dolayı kendimizi kutlayabiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.
Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu da Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, ülkesinin 13 yıl sonra Şengen’e dahil olacağını duyurarak gelecek yıl marttan itibaren hava ve deniz yoluyla “Şengen bölgesinin avantajlarından yararlanılacağını” bildirdi.
Ülkenin güneydoğusundaki Köstence Limanı’nın öneminin artacağı mesajını da veren Ciolacu, “Ayrıca, 2024 yılında kara sınırı için de müzakereleri tamamlayacağımıza inanıyorum.” ifadesini kullandı.
Bulgaristan, Romanya ve İrlanda hariç Avrupa Birliği ülkeleriyle İzlanda, Norveç ve İsviçre’yi kapsayan Şengen Bölgesi içinde, istisnalar dışında sınır kontrolleri bulunmuyor.
Kaynak: Havadis.at Fotoğraf: bakış.bg
1
2025 Türkiye – Almanya Arası Gümrük Limitleri
52549 kez okundu
2
Sıla Yolunda Feci Kaza: Baba ve Oğlu Hayatını Kaybetti.
35198 kez okundu
3
Türkiye’den gelen araçta 100 bin adet sigara yakalandı.
23670 kez okundu
4
Gurbetçi Vatandaş Sınır Kapısında Hayatını Kaybetti: “İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olamaz”.
23196 kez okundu
5
Türkiye’ye Giden Araç İçerisinde Beyan Edilmeyen 60 Bin Avro Yakalandı
22687 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.